Parlamenterler golf turnuvasında buluştu

Güncelleme Tarihi:

Parlamenterler golf turnuvasında buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2010 15:41

ANTALYA'ya, Güney Doğu Avrupa Ülkeleri (GDAU) toplantısı için gelen meclis başkanları, senatörler, parlamenterler, belediye başkanları, bürokratlar ve golf sporu ile ilgilenen yerli ve yabancı oyuncular, Belek'te bulunan National Golf Club'te parlamentolar arası golf turnuvasında bir araya geldi.

Haberin Devamı

Turnuvaya, aralarında Rusya, Bulgaristan, Macaristan, Makedonya, İskoçya, İrlanda, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda, Finlandiya, Kore ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de bulunduğu yaklaşık 20 ülkenin parlamenterleri katıldı. Turnuvada parlamenterlerin yanı sıra junior takım oyuncuları da yarıştı. 1 gün süren turnuva sonunda National Golf Club junior takımdan Mutlu Güner birinci olurken, Fransa'dan Laurent Ferron ikinci, Türkiye'den Nergis Kök ise üçüncü oldu. İngiltere'den Richard Harley’in dördüncü olduğu yarışta kazananlar kupalarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Sekreteri Sadettin Kalkan, Antalya Vali Yardımcısı Fuat Ergun ve Serik Kaymakamı Ahmet Ümit’in elinden aldı.

Golfün Türkiye’de giderek yaygınlaşan bir spor olması için durmaksızın çalıştıklarını belirten National Golf Club Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bülent Göktuna, TBMM'nin bu tür bir turnuvaya önayak olmasının, Türkiye’de yapılan golf etkinliklerine son derece değerli bir katkı olduğunu belirtti. Dr. Göktuna, bu etkinlik sayesinde milletvekillerinin, dünyanın dört bir yanından gelen parlamenterlerle daha yakın bir iletişim kurduklarını ve güncel dünya meselelerini tartışabildiklerini söyledi. TBMM Spor Çalışma Komitesi ile birlikte uyumlu bir çalışma temposu yakaladıklarını ve ilk kez yapılan bu turnuvanın geleneksel hale gelmesini temenni ettiklerini sözlerine ekleyen Dr. Bülent Göktuna, böyle önemli bir turnuvada, dünya parlamenterleri için bir iletişim zemini oluşturmaktan dolayı son derece gururlu olduklarını ifade etti.

Ankara’nın yoğun gündeminin yanında, buradaki turnuvaya hazırlanan milletvekilleri golf eğitimlerini Ankara Golf Kulübü ve National Golf Club’te aldı. National Golf Club geçen ay Türk Hava Yolları’nın sponsorluğunda Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası’nın Türkiye ayağı Turkish Airlines Ladies Open’ı düzenlemişti.

Haberin Devamı

Golf turnuvasında Türkiye adına mücadele eden parlamenterlerin isimleri şöyle;

Adem Tatlı (22. Dönem Giresun milletvekili)
Akif Serin (21. Dönem Mersin milletvekili)
Hüseyin Mert (21 ve 23. Dönem İstanbul milletvekili)
Mehmet Günal (23. Dönem Antalya milletvekili)
Fahrettin Poyraz (23. Dönem Bilecik milletvekili)

Ayrıca turnavaya katılamayan 12 milletvekilide turnuvada bulundular.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!