Paris'teki alternatif kumaş fuarımız tuttu

Güncelleme Tarihi:

Paristeki alternatif kumaş fuarımız tuttu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın önde gelen tekstil fuarlarından Paris Premier Vision'a alınmayan Türk tekstilcileri, Uzakdoğulu üreticilerle ayrı fuar düzenleme formülünü oturttu. İki yıldır Paris'te yapılan Texworld Kumaş Fuarı’ndan sonra gelecek yıl da, moda ve konfeksiyon fuarı düzenlenecek.

TÜRK tekstilciler, dünyanın sayılı moda merkezlerinden Paris'te artık resmi olarak ürünlerini sergileyip, bağlantılarını kurabiliyor. Dünyanın en büyük tekstil fuarlarından Paris Premier Vision'a yıllardır kabul edilmeyen Türk tekstilcileri, kendileri gibi fuara alınmayan Uzakdoğulu üreticilerle birlikte iki yıldır düzenledikleri ‘‘Texworld Kumaş Fuarı’’ nda dünya modasına damgalarını vuruyor. Texworld'ün gördüğü büyük ilgi üzerine önümüzdeki yıl bir de moda ve konfeksiyon fuarı düzenlenecek.

Texworld Fuar organizasyonu yetkililerinden Haluk Ogan, iki yıldır düzenlenen Texworld'ün dünyadaki konfeksiyon üreticileri ve modacılar tarafından büyük ilgi görmesi üzerine önümüzdeki yıl ‘‘Texworld Fashion’’ adıyla konfeksiyon fuarı düzenleneceğini bildirdi. Ogan, Türkiye ve dünyadan çeşitli konfeksiyon firmalarının katılacağı Texworld Fashion'un 2001 Eylül ayında gerçekleştirileceğini belirtti.

Ogan, dünyaca ünlü konfeksiyoncuların ve modacıların, Premier Vision'dan bir gün önce açılan Texworld'ü görmek için Paris'e önceden gelmelerinin fuara verilen önemi gösterdiğine işaret etti. Ogan, ekim ayı başında yapılan kumaş fuarına gösterilen ilgiyi, konfeksiyon fuarında da beklediklerini söyledi.

Ekim ayı başında Paris'te gerçekleştirilen ve yaklaşık on bin kişinin gezdiği Texworld Kumaş Fuarı'na, 27 ülkeden 331 firma katıldı. Türkiye'den bu yıl 51 firmanın katıldığı fuara, bu yıl Türkiye ve Uzakdoğu ülkelerinin yanısıra ABD, Avustralya, Brezilya, Hollanda'dan ünlü firmaların katılması da dikkati çekti. Fuarda ağırlık Türkiye, Kore, Japon ve Tayvan firmalarındaydı.

Yıllarca ayrı ayrı otellerde kumaşlarını Paris modasına tanıtmaya çalışan Türk ve Uzakdoğulu tekstilciler, sonunda tek bir organizasyon çatısı altında birleşerek on yıl sonra Paris'te varlıklarını kabul ettirmeyi başardılar.

Paris'te modern alışveriş merkezlerinin yer aldığı La Defence'taki CNIT Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen Texworld Kumaş Fuarı'nda Türk tekstilciler Avrupa ülkeleri başta olmak üzere, ABD ve İsraille büyük bağlantılar kurdular.

KUMAŞÇILAR İDDİALI

Paris'te ikincisi düzenlenen Texworld'a katılan Türk firmalarından Saydam Tekstil Yönetim Komitesi Başkanı Serdar Saydam, özellikle İngiliz firmalarının Türk kumaşlarına ilgisinin son yıllarda arttığına işaret etti.

Son 5 yıldır dış pazara ağırlık verdiklerini belirten Serdar Saydam, iç pazarda da ihracat ağırlıklı çalışan konfeksiyoncuların en büyük müşterileri olduğunu söyledi. Serdar Saydam, yılda 5 milyon metrelik üretimin doğrudan yüzde 35'inin, dolaylı olarak da yüzde 75'inin ihracata gittiğini belirti. Saydam, İngiltere, ABD, Almanya, Fransa, Kanada, Belçika, Hollanda ve Yunanistan'daki büyük müşterileriyle ağırlıklı olarak Texworld'de biraraya geldiklerine dikkat çekti.

Fuara 51 firma katıldı

PARİS'te gerçekleştirilen Texworld Kumaş Fuarı'na, Türkiye'den bu yıl 51 firma katıldı. Dünyanın en büyük tekstil fuarı Premier Vision'a alınmayan Türk tekstilciler, son iki yıla kadar Paris'te bir otelde fuarla aynı tarihlerde kumaşlarını dünya modacılarına tanıtmaya çalışıyordu. Türk tekstilcilerin bu girişimini Uzakdoğulu üreticilerin de benimsemesi, Premier Vision organizasyonunu rahatsız ediyordu. Texworld'de şu Türk firmalar ürünlerini sergiledi: Akın Tekstil, Aksu, Aktif Tekstil, Alfateks, Anteks-Atac, Bahariye Mensucat, Berdan Tekstil, Bossa, Can Tekstil, Confetti Dyeing and Printing, Contact Tekstil, Çukurova, Deba, Denizli Jakar Tekstil, Desen Mensucat, Dinamik Tekstil, Doruk Tekstil, Ete Mensucat, Exsa, Güney Sanayi, Gürdere Tekstil, İpeker, İpekiş, İsko, İtalteks, Jacquard, Karayaka, Karma Örme, Kipaş Grup, Meka Tekstil, Mensa Mensucat, New Age, Nil Tekstil, Nilteks, Özbucak, Palateks Tekstil, Pilsa, Polmen Tekstil, Saydam Tekstil, Se-na Tekstil, Serfil, Serdo Dokuma, Sucuka Jarse Örme, Tan Tekstil Group, Tan Tekstil, Tayteks Tekstil, Uğurteks, Yakateks, Yılmazipek, Yünisan & Pala ve Yünsa.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!