ÖzelleÅŸtirme hız kazanıyor

Güncelleme Tarihi:

Özelleştirme hız kazanıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 13, 2002 14:23

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), özelleştirme kapsam ve programında bulunan 3 şirketteki kamu payları ile 2 kuruluşa ait 5 işletme ve 4 limanın özelleştirilmesi amacıyla ihale açıyor.

Haberin Devamı

ÖİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Taksan, Gerkonsan ve Tügsaş'ın bağlı ortaklığı İgsaş İstanbul Gübre Sanayi'de bulunan idare hisselerinin ''blok satış'' yöntemiyle, SEKA'ya ait Afyon, Balıkesir, Çaycuma ve Kastamonu İşletmelerinin ''varlık satışı'' ile özelleştirilmesi amacıyla, 16 Eylül tarihinden itibaren verilecek ilanlarla ihaleye çıkılacak.
 Â
Aynı tarihte T. Zirai Donatım'a ait Traktör ve Tarım Makinaları İşletmeleri ''varlık'' satışı ile, T. Denizcilik İşletmelerine ait Çeşme, Dikili Kuşadası ve Trabzon Limanları 30 yıl süreyle işletme hakkı verilmesi ile bu limanların envanterinde kayıtlımakina, ekipman, demirbaş, yedek parça, kara ve deniz taşıtları ve benzerinin de ''satış'' yöntemiyle özelleştirilmesi için ilana çıkılacak.
  Â
İHALELER NASIL GERÇEKLEŞTİRİLECEK?
 
İhaleler, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

İhale komisyonlarınca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma ile sonuçlandırılabilecek.

Satışa konu şirket hissesi, işletmeler ve/veya limanlardan birine teklif verilebileceği gibi birden fazla şirket hissesi, işletme ve/veya liman için de ayrı ayrı teklif verilebilecek.

Teklifler, ABD Doları olarak alınacak ve ihale ABD Doları cinsinden sonuçlandırılacak.

İhale bedeli olarak belirlenen tutar peşin veya vadeli olarak ödenebilecek, satış bedelinin tamamının peşin olarak ödenmesi halinde yüzde 10 indirim uygulanacak.

VADELİ ÖDEMEDE 2 SEÇENEK
 
Ä°hale bedelinin vadeli ödenmesi durumunda ise 2 seçenek sunulacak. Ä°hale bedelinin asgari yüzde 20'si sözleÅŸme tarihinde peÅŸin, kalan kısım azami 6 ayda bir ödeme yapmak kaydıyla en çok 48 ayda eÅŸit taksitlerle, peÅŸinat ödenmemesi durumunda ise azami 6 ayda bir ödeme yapmak kaydıyla en çok 30 ayda eÅŸit taksitlerle bakiye anapara üzerinden ödeme tarihleri itibariyle hesaplanacak vade farklarıyla birlikte ödeme yapılabilecek.       Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!