Güncelleme Tarihi:
VAKIFBANK ile ortaklaşa banka sigortacılığına ağırlık veren Güneş Sigorta, yüzde 62 büyüme gerçekleştirdi. Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin, banka sigortacılığında hedeflerinin yüksek olduğunu ve 2013 yılında yüzde 50 büyüme planladıklarını açıkladı. Çetin, banka sigortacılığının şirketlerin yeni tecrübe kazandığı, yeni ürünler ve stratejiler geliştirdiği bir alan olduğunu belirterek, bu potansiyeli değerlendirmek istediklerini kaydetti.
Bu çerçevede Vakıfbank içinde özel bir sigortacılık bölümü kurulduğunu ifade eden Serhat Süreyya Çetin, şunları söyledi:
“İki tarafın da birbirine artı değer kazandıracağı bir ortama sahibiz. Vakıfbank ile yapacağımız çalışmalar ve ortak projelerle banka sigortacılığında elde edilen artış, şirketimizi bu alanda daha ileri adımlar atmaya itti. Bu doğrultuda, sigorta sektöründe ilk kez, sadece banka sigortacılığı alanında; satıştan operasyona, hasardan tahsilata kadar tüm süreçte faaliyet gösterecek Finansal Bölge Müdürlükleri kurma kararı aldık. 2013 Ocak ayından bu yana altı Finansal Bölge Müdürlüğümüz ile hizmet veriyoruz. Vakıfbank içinde de özel bir sigortacılık bölümü kuruldu. Vakıfbank’ın Türkiye geneline yayılmış 741 şubesi bulunuyor ve bu bizim için çok değerli bir kaynak. Yaptığımız bu yatırımın olumlu sonuçlarını ise ilk ay itibari ile almaya başladık.”
KASKO VE SAĞLIKTA BÜYÜYECEĞİZ
Serhat Süreyya Çetin, Vakıfbank ile yaptıkları işbirliği sayesinde 2013’ün Ocak ayında banka sigortacılığında yüzde 62 büyüdüklerini de söyledi. Banka sigortacılığının Güneş Sigorta içindeki payının 2012 sonu itibariyle yüzde 9 olduğunu hatırlatan Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Banka sigortacılığına ağırlık vermemizle birlikte bu yılın Ocak ayında yüzde 62 büyüme gerçekleştirdik. Büyüme oranlarına baktığımızda ise; yangın ve nakliyatta yüzde 70’in üzerinde, kasko ve mühendislik sigortalarında ise yüzde 100’ün üzerinde büyüdük. Bireysel müşterilere ait konut üretimi ise yüzde 60, zorunlu deprem sigortası üretimi yüzde 50 ve sağlık sigortası prim üretimi de yüzde 150’nin üzerinde arttı. Böylece bireysel sigortaların toplam üretim içindeki payı Ocak ayında yüzde 56 oldu. Hedeflediğimiz bu dağılımı tüm yıl boyunca devam ettirmeyi planlıyoruz ve özellikle bireysel müşterilere yönelik kasko, zorunlu deprem sigortası, ferdi kaza sigortası ve sağlık ürünlerinde büyümeyi planlıyoruz.”
Serhat Süreyya Çetin, banka sigortacılığının önemine de değinerek, “Bu alanda hayat branşında biraz küçülme yaşandığını görüyoruz ancak hayat dışı branşlarda büyüme devam ediyor. Bu da banka sigortacılığının sektördeki payını arttırmayı sürdürdüğünün ve sektör için önemini artırmaya devam edeceğinin bir göstergesi. Önümüzdeki dönemde emeklilik poliçeleri için yapılan yeni düzenlemenin etkisi ile de banka sigortacılığının olumlu gelişimini sürdüreceğini düşünüyorum” dedi.
Banka ile sigorta tecrübesi olmayanlara ulaşacağız
Serhat Süreyya Çetin, “Sigorta acenteleri bankaların sigortacılık yapmasına karşı çıkıyor. Siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Rakamlar bize sigortalılık oranının düşük olduğunu ve ortalama kişi başı sigorta primi dikkate alındığında, sektör açısından iyi bir büyüme potansiyelinin olduğunu gösteriyor. Açıkçası daha gidilecek çok yol var. Bu noktada banka ile herhangi bir sigorta tecrübesi olmayan kesime de ulaşılabileceği ve bu kitlenin de sisteme dahil edilebileceği görüşündeyim. Böylece, sisteme dahil olan, sigorta kullanımını tecrübe eden kitle, belki de sigorta acentelerine potansiyel yaratabilir.”
Diğer Sigortalı Yaşam haberleri
5 milyon konuta DASK
Zorunlu deprem sigortalı konut sayısı yüzde 33 artarak, 5 milyona ulaştı. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, konut kredileri, tapu işlemlerinin yanı sıra elektrik ve su aboneliğinde de sigorta poliçesi aranmasının bu artışa büyük katkıda bulunduğunu söyledi. Yazıcı, “Amacımız, sigortalılık bilincini geliştirip kapsamdaki tüm konutları deprem sigortası güvencesine kavuşturmak. Ülke genelinde 5 milyon sigortalı konut sayısına ulaşmayı bu anlamda önemli adım olarak görüyoruz. Bu artışa daha da ivme kazandırmayı ve 12 yılda ulaştığımız bu sayıyı 5 yıl içinde ikiye katlamayı hedefliyoruz. Hedefimiz, 2017’de sigortalı konut sayısını 10 milyona çıkarmak” dedi. Yazıcı, DASK’ın kuruma güveni artırdığına da değinerek, “Bu yıl yeni bazı uygulamalar da başlatacağız. Sigortası olmayan konut sahiplerine çağrı merkezimiz yoluyla ulaşıp, zorunlu deprem sigortalarını yapmak için yeni bir uygulama devreye sokacağız.”