Özdebir: Sakın frene basmayın

Güncelleme Tarihi:

Özdebir: Sakın frene basmayın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2018 00:52

SANAYİCİLERDEN, ekonomi yönetimine, “Borcumuz çok, sakın frene basmayın, tekerimizi durdurmayın” uyarısı geldi.

Haberin Devamı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Afyon’da yapılan meslek komiteleri toplantısında seçimin ardından değişecek yeni ekonomi yönetimine reel sektörün durumuyla ilgili mesajlar verdi. Son dönemdeki kur artışları ile yükselen faizlerin etkisinin şirket bilançolarına bu yıl yansıyacağını belirten Özdebir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yüksek enflasyon ve kur kıskacı var. 2018 bilançolarında artan faiz yükü ve kur farkından doğan zararları yaşayacağız. Türkiye, yurtdışı finansmana ihtiyaç duyan bir ülke. Bu ihtiyacı karşılayamadığımız sürece kur sıkıntısının devam edeceği görülüyor. Bizler bunun sonuçlarını 2018’de yaşacağız. Seçim sonrasında tedbirleri alırken yanlış yapmamamız gerekiyor.”

TEKERLEĞİ DURDURMAYIN

Kendileri açısından olan tehlikeyi anlatan Özdebir, “İşletmelerimizin, reel sektörün borcu malum. Reel sektör bu kadar borçluyken piyasaların daraltılması tekerleğin dönmesine mani olur ve sıkıntıya sokar. Piyasalardaki hareketliliğin devam etmesi lazım ki teker kar toplayabilsin” dedi. Enflasyonla mücadele yönteminin ne olması gerektiğine ilişkin olarak da Özdebir, “İthal girdilerimizin çok fazla olmasından dolayı kur farkından kaynaklanan bir enflasyon var. Yerli mallarını tercih etmemiz lazım ki yerli üretim miktarı artsın. Böylece de birim üretim maliyetler azalsın. Enflasyonu aşağıya doğru çekebilelim” görüşünü savundu.

Haberin Devamı

YENİ SİSTEM DAHA YALIN

Özdebir, 24 Haziran’da yapılan seçimleri anımsatarak, “Yeni kurulacak sistemle birlikte sıkıntıların önünün açılacağını ümit ediyorum. Cumhurbaşkanlığı sistemi daha yalın bir yönetimi öneriyor. Profesyonel bakanlar ve istişare kurullarından oluşan bir yapı. Bu bürokrasiden olan zaman kayıplarını minimuma indireceğini ümit ediyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!