Oyunun kuralları değişti

Güncelleme Tarihi:

Oyunun kuralları değişti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2015 01:04

Vodafone’un düzenlediği Dijital Dönüşüm Zirvesi’nde, teknolojinin iş hayatındaki kuralları nasıl değiştirdiği konuşuldu. İş dünyasının farklı alanlarında yer alan yöneticiler, dijital dönüşüm sürecinin etkisini anlattı.

Haberin Devamı

TEKNOLOJİNİN her geçen gün hayatımızdaki ağırlığını arttırmasıyla başlayan dijital dönüşüm, artık iş dünyasındaki oyunun tüm kurallarını değiştirmeye başladı. Mobil iletişim operatörü Vodafone Türkiye tarafından gerçekleştirilen Dijital Dönüşüm Zirvesi’nde iş dünyasının önde gelen isimleri dijitalleşme süreçlerini ve bunun iş dünyasına olan etkilerini anlattı. ‘Türkiye’de dijitalleşme’ oturumuna katılan Doğan Televizyon Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, “Dijital dönüşümün parçasıyız” derken, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes dijitalleşmeyle rekabetin kurallarının tamamen değiştiğine dikkat çekti. Dijitalleşmeyle beraber artık bankacılara ihtiyacın olmadığını, ama bankacılığa ihtiyaç olduğunu belirten ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay’ın yanı sıra Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise Türkiye’nin ihracattaki yabancı rakipleriyle rekabet edebilmesi için şirketlerin dijitalleşmesinin önemli olduğunu ifade etti. Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, konferansın açılışında yaptığı konuşmada Türkiye’de dijitalleşme diyaloğunu başlatmak istediklerini ifade etti. Misyonlarını dünyanın en ileri genişbant teknolojileriyle Türkiye’de herkese daha iyi bir gelecek için ilham vermek olarak belirlediklerini söyleyen Öğüt, “2014 yılında 5 milyon abonemizi dijitalleşmeyle tanıştırdık, ‘Yarına Hazırım’ programımız ile tam 770 bin şirket ile dijitalleşme diyaloğunu başlattık. Vodafone Grubu da dünya çapında 450 milyon bireye ve 20 milyon işletmeye hizmet veriyor, onların dijitalleşmesi için önemli yatırımlar yapıyor” dedi.

Haberin Devamı

Jobs ilk iPhone’u Obama’ya gösterdi

BEYAZ Saray Eski İletişim Direktörü Dan Pfeiffer, ABD Başkanı Barrack Obama için 8 yıl önce yaptıkları dijital seçim kampanyalarından bahsetti. Hayatını kaybeden Apple’ın eski CEO’su Steve Jobs’un daha iPhone satışa çıkmadan önce ilk prototipini Obama’ya getirdiğini ifade eden Pfeiffer, “Jobs ilk iPhone’u cebinden çıkardığında bir anda kendimizi bilim kurgu filmlerinde bulduk. Ancak Obama bana daha sonra geleceğin akıllı telefonlarda olduğunu söyledi. iPhone kullanılmaya başlandığında biz Beyaz Saray uygulamasını geliştirmiştik. Biz mobile yatırım yaptık” dedi.

Haberin Devamı

DÖNÜŞÜMÜN PARÇASIYIZ

Oyunun kuralları değişti

EF’in Medya ve Eğlence Yürütme Kurulu’nda da görev alan Doğan Televizyon Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Yalçındağ, medyada bugün en önemli konuların tüketici davranışları ve değişen iş modeli, veri güvenliği , dijital hakları ve büyüyen dijital pazarın paraya dönüşmesi olduğunu söyledi. Diğer taraftan aslında herkesin aynı zamanda dijital tüketici olduğunu söyleyenArzuhan Doğan Yalçındağ, “Dijital stratejiyi bir kenara bırakıp dijital dönüşümün bizlerde değiştirdiği düşünce sistematiğine ayak uydurmalıyız ve iş modellerinde esnek olmalıyız” dedi. Doğan Yalçındağ “Türkiye’de dijital medyada “içerik ücretsizdir” nosyonu ile biraz mücadele etmemiz gerekiyor. Çünkü kaliteli içerik üretmek çok fazla emek istiyor. Pazarda çok büyük bir korsan sorunu var. Her birimizin korsan bir içeriği izlemenin ve izletmenin emek hırsızlığı olduğunu bilmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

REKABET İÇİN ŞART

Oyunun kuralları değişti

TİM Başkanı Büyükekşi, dijitalleşmenin Türkiye’nin geleceği için çok önemli olduğuna işaret ederek, 2023 hedefleri kapsamında şu günlerde 50 milyar dolar olan hizmet ihracatının 2023 yılında 150 milyar dolara çıkarılmasının amaçlandığını söyledi. Büyükekşi, ihracatın arttırılmasının geleneksel metodlarla başarılamayacağını ifade ederek, “Bunu başarabilmemiz için yeni ekonomiye odaklanmamız lazım. Katma değeri arttırmamız gerekiyor, bunun yollarından biri de rekabetçilik. İhracatçılar rekabeti yurtdışında yapıyor, bunu yaparken de en önemli konu rakiplerin bir adım önünde olmak. Dijitalleşme de bunun en önemli ayaklarından biri. Çünkü rakiplere baktığımızda bu kapsamda artık dünyada yeni bir olgu var. Geleneksel metod ve eski uygulamalarla firmalarımız artık dünyada öne geçemezler. Burada mutlaka dijitalleşme ile ilgili kendilerine hedef belirlemeleri lazım, her sektörde dijitalleşme mümkün” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

BİREYLER ÖN PLANDA


Bİlgİ ekonomisine çok hızlı bir dönüş olduğunu ifade eden TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, dijitalleşmenin rekabet kurallarını tamamen değiştirdiğini söyledi. TÜSİAD’ın dünyadaki dijital ekonomi etrafındaki tüm gelişmeleri takip eden bir çalışması olduğunu belirterek, çalışmaları 9 ana tema altında topladıklarını, bunların ortasına da dijital ekonomiyi koyduklarını söyledi. Cansen Başaran-Symes, “Yeni bir trend doğduğunda çok yenilikçi girişimler yıkıcı iş modelleriyle pazara giriyor. Bu kurumlar mutlaka iş modellerine gitmek zorunda. Şu andaki dijital dünyada bir liderler var bir de takipçiler var. Ancak hâlâ dijital stratejisi olmayan birçok kurum var. İş süreçlerinin değiştiğini görüyoruz. Artık bireylerin ön planda olduğu bir dünyada ve müşteri deneyiminin etrafında iş süreçleri tamamen yeniden tanımlandı” dedi.

Haberin Devamı


BEKLENTİLER YÜKSELDİ

Türkİye’nin genç nüfusa sahip olduğundan dolayı çevik ve atak reflekslerle teknolojiye adapte olduğunu söyleyen ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay şunları söyledi. “Biz bankacılık lisansı olan bir teknoloji şirketiyiz. Artık bankalar, bankalarla rekabet etmiyor. Bugün Silikon Vadisi’nde sadece ödemeler konusunda bile çalışan birçok şirket var. Bunu yadsımamız mümkün değil” dedi. Artık bankacıların insanlara çok kolay kullanımla hizmet sunması gerektiğini vurgulayan Abay şunları söyledi: “Artık Facebook’ta tek tıkla bir gönderi beğenilebiliyor. Bankalarda ise çoğu zaman sıra bekleniyor ve sayfalarca döküman imzalanıyor. Bu dijital dünyanın yarattığı yüksek beklentinin artık bankacılıkta da olması lazım.”

BAKMADAN GEÇME!