Güncelleme Tarihi:
OİB 6. Ar-Ge Proje Pazarı Ödülleri ve İnovalig Otomotiv Ödüllerinin sahiplerini bulacağı etkinliklerde, geleceğe ışık tutacak yeni fikir ve tasarımlara toplam 120 bin TL para ödülü dağıtılacak. Dereceye giren iki proje sahibine yurt dışında burslu eğitim imkanı tanınacak, kazananlar ayrıca İTÜ Çekirdek programına girmeye hak kazanacak.
Etkinlikte Otonom Araç Sistemleri, Yapay Zeka gibi panellerde sektördeki yeni iş modelleri ve trendler paylaşılacak. Dünyaca ünlü fütürist Rudy De Waele “Geleceği Şekillendiren Teknoloji” ve fütürist Ufuk Tarhan da “Gelecek Güzel Gelecek” başlıklı konferans verecek.
Türkiye ihracatının lideri otomotiv sektöründe katma değerli ürün ve teknolojilerin geliştirilmesini amaçlayan 6. Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından 4-5 Mayıs tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak yerleşkesinde gerçekleştirilecek. OİB tarafından Ekonomi Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde düzenlenen etkinliklerde, 6. Ar-Ge Proje Pazarı Ödülleri ve İnovalig Otomotiv Ödülleri sahiplerini bulacak. Her iki yarışmada geleceğe ışık tutacak yeni fikir ve tasarımlara toplam 120 bin TL para ödülü dağıtılacak. Dereceye giren iki proje sahibine Ekonomi Bakanlığının desteği ile yurt dışında burslu eğitim imkanı tanınırken, kazananlar ayrıca İTÜ Çekirdek programına girmeye hak kazanacak. OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, OİB Başkan Yardımcısı Ömer Burhanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin ev sahipliği yapacağı etkinlikte, Otonom Araç Sistemleri, Yapay Zeka gibi panellerde sektördeki yeni iş modelleri ve trendler de paylaşılacak. Bu kapsamda dünyaca ünlü fütürist Rudy De Waele “Geleceği Şekillendiren Teknoloji” konulu bir konferans verecek. Etkinliğin ana konuşmacılarından bir diğer ünlü fütürist Ufuk Tarhan da “Gelecek Güzel Gelecek” başlıklı konferans verecek.
OİB Başkan Yardımcısı: “Yeni tasarımcıların yetiştirilmesi teşvik ediliyor”OİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Burhanoğlu, etkinliklerle otomotiv sektöründe inovasyon ve tasarım kültürünü yaygınlaştırmayı, genç tasarımcıların yetiştirilmesini teşvik etmeyi ve üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Ömer Burhanoğlu, “Otomotiv sektörümüze daha nitelikli, çevreci, güvenli, kaliteli ve katma değeri yüksek ürünler sunmayı hedefliyoruz. OİB olarak son iki yılda 1,5 milyon TL destek verdiğimiz İTÜ Çekirdek Programında, ödül sahipleri projelerini geliştirmenin yanında, MBA eğitimi ve üniversite-sanayi işbirliğiyle network yaratma imkanı da buldu” dedi. OİB, 2015 ve 2016 yıllarında İTÜ Arı Teknokent ile yapılan iş birliği çerçevesinde girişimcileri de destekledi. Bu kapsamda girişimcileri ve yatırımcıları bir araya getiren İTÜ Çekirdek Big Bang 2015 finallerinde sektörün çehresini değiştirecek girişimcileri ödüllendiren OİB, beş projeye toplamda 250 bin lira ile destek verdi. OİB tarafından Big Bang ödüllerinde Enwair Batarya projesine 70 bin, Euro6 Egzoz Emisyon Sistemleri için Ünite Kalite Sensörü Geliştirilmesi projesine 60 bin, IUGO Akıllı, Tasarruflu ve Güvenli Sürüş Sistemi projesine 50 bin, Marvin projesine 40 bin ve Düşük Sıcaklıklarda Çalışabilen Yüksek Verimli Statik Range projesine de 30 bin lira verildi. OİB, İTÜ Çekirdek Big Bang 2016 finalinde ise projelere 145 bin TL ödül dağıttı. OİB, bu kapsamda Formulate projesine 60 bin TL, Progin-Bilişim-Transafe projesine 50 bin TL ve Nanografen projesine 35 bin TL ödül verdi.