Otomotiv sektörü krizden çıkışın yollarını en büyük zirvede arayacak

Güncelleme Tarihi:

Otomotiv sektörü krizden çıkışın yollarını en büyük zirvede arayacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2008 00:00

Soylu ve Cengiz Danışmanlık tarafından geçtiğimiz yıl ilki gerçekleşen ’Uluslararası Otomotiv Kongresi’ automotiveİst, bu cuma ekonomik krizin gölgesinde Lütfü Kırdar’da ikinci kez düzenleniyor.

Geçtiğimiz yıl bir ilke imza atarak Türkiye’nin en büyük 4 otomotiv üreticisinin CEO’sunu biraraya getirerek, el ele birlik mesajının verildiği automotiveİst, bu yıl daha önemli bir misyona imza atmaya hazırlanıyor. Global krizin tüm dünya otomotivini vurduğu bir dönemde, İstanbul’da düzenlenecek sektörün bu en büyük zirvesinde, Türk otomotiv sektörü hükümet ve uluslararası yetkililerle birlikte krizden çıkışın yollarını arayacak. İç pazarın ve üretimin yüzde 50’ye varan oranlarda düştüğü bu kritik günlerde, automotiveİst kongresi Türk otomotiv sektörü için adeta bir umut kapısı oldu. Kongreyi sektörü ve şirketlerinin geleceğini düşünüp çözüm yolları arayacak yetkili ve uzmanlar yakından takip edecek.

KONGRENİN ÖNEMİ ARTTI

Soylu ve Cengiz Danışmanlığın ortaklarından Yusuf Soylu, automotivİST kongresiyle otomotivin konuşulduğu uluslararası bir platform yaratmaya çalıştıklarını belirterek, "Bu yıl kongrenin önemi daha da arttı. Global krizin yakından etkilediği otomotiv sektörü bu kongreyle çıkış yolunu arayacak. Sektör temsilcileri sıkıntılarını ve çözüm yollarını kongrede hükümet yetkililerine direkt aktarma şansı bulacak" dedi. Bu yıl hedeflerinin zenginleşen içeriği, niteliği, güçlü sponsorları, katılımcı profili ile automotivİST’i uluslararası takvime sokmak olduğunu kaydeden Soylu, kongrenin içeriğinin geçen yıla oranla güçlendiğini ifade etti. Soylu, "Bu yıl farklı konulardaki panel ve oturumlarla, üretici-distribütör, yan sanayici-tedarikçi, satış-servis ve hizmet sağlayıcıları olmak üzere otomotiv sektörünün krizden çıkışı için çözüm yolları arayacağız" diye konuştu. Gelecek yıl 26-27 Kasım 2009’da 3. sünü gerçekleştirmeyi planladıkları kongre için de şimdiden hazırlık yaptıklarını anlatan Soylu, 2009 kongresinde konularının uzmanı ve seçkin bir jüri vasıtası ile, "Yılın Otomotiv Girişimcisi", "Yılın Otomotiv Yöneticisi" ve "Yılın Otomotiv Bürokratı" olmak üzere üç kategoride teşvik amaçlı ödül verileceğini bildirdi.

Türkiye ve dünyadan otomotiv sektörünün öncü ve yenilikçi temsilcileri, automotivİST kongresi’nde, "Shifting Future" ana konsepti çerçevesinde otomotiv sektörünün geleceğini masaya yatıracak. Alanında uzman sektör lideri 18 konuşmacı, 4 panel ve oturumda 20 panelist, pazarlamadan teknolojiye, güvenlikten lojistiğe, çevreden reklama kadar birçok farklı konu etrafında bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak. Kongre, Opet’in anasponsorluğuNDA 28 Kasım Cuma günü Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın açılış konuşmasıyla başlayacak olan kongrenin ilk konuşmacısı Luca De Meo olacak. Fiat Group CMO’su ve Alfa Romeo CEO’su olan Luca De Meo, otomotiv sektöründe "Pazarlamanın gücü"nü anlatacak.

4 BAŞKAN BİR BAKAN

automotivİST’in ilk paneli "Otomotivin geleceği ve Türkiye’nin yeri", Zafer Çağlayan ile birlikte otomotiv sektörünü temsil eden dört büyük derneğin başkanlarını ağırlayacak. Yazar Güngör Uras’ın moderatörlüğünde düzenlenecek panele, Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Durak, Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aybar, Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu, Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar katılacak.

"Global güç olma yolunda marka olmanın önemi" panelinde; Türkiye’nin önde gelen otobüs, midibüs ve hafif kamyon üreticisi Temsa Global’in CEO’su Mehmet Buldurgan, araç kiralama sektöründe tüketicinin en beğendiği marka olan ilk ve tek araç kiralama şirketi Intercity Rent a Car’ın Sahibi Vural Ak, otomotiv tedarikçi endüstrisinin önde gelen uluslararası üreticilerinden Farplas’ın Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Burhanoğlu, Güven Borça moderatörlüğünde, otomotiv endüstrisinde marka olmanın önemini masaya yatıracak.

MEDYA İÇİN AYRI PANEL

"Otomotivin Geleceğinde Çevre" paneli, günümüzün en güncel sorunlarından biri olan "çevre"ye ve otomotiv geleceğinde çevre faktörünün önemine dikkat çekecek. Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre, Dış İlişkiler ve AB’den Sorumlu Müşteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu, Toyotasa Genel Müdürü İbrahim Orhon, Toyota Avrupa Başkan Vekili Graham Smith, PwC ortağı Felix Kuhnert ve JATO Dynamics Hellas CEO’su Evangelos Hadjistavrou panele konuşmacı olarak katılacak.

"Otomotiv Medyası" paneli, aynı zamanda kongrenin ev sahibi olan Yusuf Soylu moderatörlüğünde, ülkemizin önde gelen yayın kuruluşlarının otomotiv editörleri Ufuk Sandık (Sabah), Emre Özpeynirci (Hürriyet), Mete Tansu (Vatan), Halil Okşit (Akşam), Levent Köprülü (Milliyet) ve Brisa/Lassa Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Serdar Demirdağ’ın katılımıyla gerçekleşecek.

Şirketlerden destek

Ekonomik krize rağmen bu yıl ikinci kez düzenlenen automotiveİST şirketlerden de önemli destek aldı. Koç Holding enerji GRUBU şirketleriyle ikinci kongrenin en önemli destekçisi olurken, medya desteğini Hürriyet, yayın desteğini ise NTV üstlendi. Opet ikincisi düzenlenevcek automotiveist’in ana sponsoru olurken, Aygaz, Tüpraş, Bosch, Temsa Global, Aksigorta, Renault, Volkswagen, Toyota, Ford, Fiat, Otokoç ve Lassa’da co-sponsorlar olarak zirvedeki yerlerini aldılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!