McLaren ve BMW birlikte motor üretecekler!

Güncelleme Tarihi:

McLaren ve BMW birlikte motor üretecekler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2017 10:51

McLaren ve BMW, daha fazla beygir gücü elde etme amacıyla yürütülecek olan projede birlikte çalışacaklarını doğruladılar.

Haberin Devamı

BMWve McLaren, daha fazla beygir gücü için yürütülecek projede birlikte hareket edeceklerini resmen doğruladı. İçten yanmalı güç ünitelerinin gelecek nesli için çalışacaklarını açıklayan iki firmanın hedefi basit: hiç olmadığı kadar fazla güç çıkışı.

Sonuç olarak daha fazla gücün yanı sıra CO2 emisyonunun da düşürülmesi hedefleniyor. Proje, Coventry'deki Advanced Propulsion Centre (APC) vasıtasıyla Birleşik Krallığı tarafından kısmen finanse ediliyor ve destekleniyor. Ortaklık kapsamında 6 üretim ve tedarik partneri de var.

McLaren, hafifletilmiş döküm teknolojilerinin üretimi konusunda BMW'nin yanı sıra Ricardo, Grainger ve Worrall ile de birlikte çalışacak. Lents Composites ise kompozit karışım yapıları konusunda bilgilerini paylaşacak.

McLaren Automotive CEO'su Mike Flewitt, "Heyecan verici bu proje, tüm ortakların güçlü yanlarını öne çıkarıyor. McLaren Automotive dünyanın en iyi motorlarını üretmekle ünlü... kendi motorlarımızı bağımsız olarak tasarlamaya ve üretmeye devam edeceğiz. Bu projeden elde edeceğimiz faydalar ile Track22 iş planında açıkladığımız yeni nesil güç ünitelerinin gelişimi konusunu hızlandıracağız." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

McLaren'ın F1'in halefi olacak süper otomobil konusunda BMW ile çalıştığını zaten biliyorduk. 2019'da piyasaya giriş yapması beklenen araç, selefi gibi üç koltuklu düzene ve V8 motora sahip olacak. İkonik model gibi 106 adet ile sınırlandırılacak otomobilin 750 bg güç ile geleceği iddia ediliyor. Firma, tamamlanmış aracın "gelmiş geçmiş en lüks ve en zarif McLaren" olacağını söyledi.

Ferrari ve Aston Martin’in başı dertte tarafından hazırlanmıştır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!