İşte 3D yazıcıdan çıkan ilk otomobil!

Güncelleme Tarihi:

İşte 3D yazıcıdan çıkan ilk otomobil
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2017 10:06

3D yazıcı ile üretilen ilk otomobil, çıkarıldığı açık artırmada 5,500 dolar fiyattan alıcı buldu.

Haberin Devamı

Dünyada 3D yazıcı ile üretilen ilk otomobile bakıyorsunuz. Çalışır durumda olmayan araç bu hafta başında açık arttırmaya çıkarıldı. 3D aracın arkasındaki ismin ilham kaynağı, oldukça farklı bir tasarımla yeniden yorumlanan bir 1971 Ford Torino'ydu. Biri, bu araca sahip olmak için 5,500 dolar vermeyi kabul etti.

Alışılmadık otomobil, Güzel Sanatlar Akademisine katılarak Amerika'ya taşınan bir Rumen sanatçısı Ioan Florea'nın eseri. Florea, deneysel amaçlarla geliştirilen ve işlevsellik taşımayan sanat objeleri geliştirmek için endüstriyel boyutta bir 3D yazıcı kullandı. Tıpkı bu Torino'da olduğu gibi.

Florea’ya göre otomobilin benzersiz gövdesi "sıvı metal ve nano ve ultra hafif materyallerin birleşimi" şeklinde. Bununla birlikte, ışığı yansıtmak ve organik ve geometrik şekiller arasında otomobilin dengesini sağlamak için 3D baskılı kalıplarda ilave teknoloji kullandığını da ifade ediyor. Florea, 2013’te meydana getirdiği eserinin, ikinci sanayi devrimi (Henry Ford'un montaj hattını tanıttığı zamanlar) ve 3D teknolojisi ile gelen üçüncü sanayi devrimi arasındaki geçiş sürecini sembolize ettiğini belirtti.

Haberin Devamı

Torino işlevsel olmasa da, Honda'nın geçen yıl Ekim ayında tanıttığı 3D yazıcı ile üretilen Micro Commuter EV, fonksiyonel bir araç ancak maalesef şu an için üretime girmesi söz konusu değil.

Ferrari ve Aston Martin’in başı dertte tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!