Güncelleme Tarihi:
Her laboratuvara öğrencilerin üzerinde çalışması için şirketin diagnostik cihazı, 3 binden fazla ölçü aleti, notebook, masaüstü bilgisayar, projeksiyon cihazı, 329 motor, şanzıman ve çeşitli modelleri ile güncel otomotiv teknolojisine uygun hazırlanmış eğitim materyalleri kazandırılırken şirketin okullara toplam desteği 3,5 milyon Euro’yu geride bıraktı.
2014’ten bu yana MBL’lerde eğitim alan öğrenci sayısı 2 bin 416, mezun sayısı ise bin 994 oldu. MBL eğitiminin ardından öğrencilerin yüzde 63’ü istihdam fırsatına sahip oldu ve işe girenlerin yüze 67’si de otomotiv sektörüne yöneldi. Bu öğrenciler arasından 165’i ise Mercedes-Benz’de iş başı yaparken programa katılan 38 kız öğrenciden 2’si de şirket bünyesinde istihdam edildi.
Bekdikhan, sözlerinin devamında “EML’miz Geleceğin Yıldızı” projesinin kadınların iş gücüne katılımı için katma değer yarattığını dile getirdi. Şirket olarak kadın istihdamını artırmaya destek olduklarını kaydeden Bekdikhan, “EML’miz Geleceğin Yıldızı projemiz, endüstri meslek liselerindeki gençlerimize nitelikli eğitimler sunarken mezuniyetlerinin ardından da istihdam olanakları yaratıyor. 8 yıldır yürüttüğümüz projemiz sayesinde gençlerimizin başta otomotiv olmak üzere çeşitli sektörlerde görev almalarından mutluluk duyuyoruz. Özellikle kız öğrencilerimizin programımıza katılarak meslek seçimlerinde Mercedes-Benz’in desteğini görmeleri ve iş hayatına atılmaları bizim için çok değerli. Projemiz ile kız öğrencilerin ailelerini bayilerde ağırlayacak kadınların sadece atölyede değil farklı departmanlarda da kariyer yolu çizebileceklerini anlatacağız. Mercedes-Benz olarak kuruluşumuzdan bugüne kadınların gerek toplumsal hayatta gerekse iş dünyasında etkili roller edinebilmelerine önem veriyoruz. Bu düşünceyle hayata geçirdiğimiz EML’miz Geleceğin Yıldızı projemiz de kadınların genç yaşlardan itibaren üretim ve istihdama katılabilmelerini sağlayarak başarısını gösterdi” dedi.