BMW M4 GT4'ün ilk resmi fotoğrafı gün yüzüne çıktı!

Güncelleme Tarihi:

BMW M4 GT4ün ilk resmi fotoğrafı gün yüzüne çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 11:50

BMW, Sezon Özeti organizasyonunda kamuflajla kaplı bir M4 GT4 test ve gelişim aracını görücüye çıkardı.

Haberin Devamı

BMW, her yıl Almanya'nın Münih kentinde düzenlediği Sezon Özeti organizasyonunda kamuflajla kaplı bir M4 GT4 test ve gelişim aracını sergiledi. Temmuz ayının sonlarına doğru duyurulan GT4 özelliklerindeki M4 Coupe, BMW Motorsport yelpazesinde 2014'ten beridir 170 adet üretilen giriş modeli M235i Racing'in üzerine yerleşecek.

Piste özel M4 GT4, üretim kotasını aşan M4 GTS'te görülen karbon fiber motor kaputunun aynısını taşıyacak. Ağırlığı azaltmak adına kapılarda da aynı malzeme kullanılacak. Araçta yarış tipi bir egzoz sistemi yer alacak, ayrıca her iki aksta da downforce'u (yere basma kuvvetini) arttırma adına otomobile bir ön splitter ve bir arka kanat eklenebiliyor.

Yarış aracının kabinine dair herhangi bir görüntü yayınlanmadı ancak BMW Motorsport, M4 GT4'un koltuklar, frenler ve pedal seti konusunda ağabeyi M6 GT3'ü izleyeceğini söylüyor. 

Haberin Devamı

M3 GT4'ün halefi olan yeni pist makinesi dünya çapında GT4 özellikleri taşıyan araçların mücadele edebileceği birçok yarış serisinde boy gösterecek. 

BMW Motorsport Direktörü Jens Marquardt şöyle konuştu: “Uluslararası müşterilerimiz BMW M6 GT3 ile ilk yıllarında birçok zafere ulaştı. Bu ivmenin 2017'de de sürmesini umuyoruz. BMW M4 GT4 ile yapılan kapsamlı test programı da benzer sonuçlar sunacaktır. Aracı birkaç yarışta gerçek mücadele içinde de göreceğiz. Müşteri takımlarımız daha sonra 2018 ürün yelpazemizin en yeni modeli ile yarışlara çıkacak."

BMW'nin yeni yarış aracı, ocak 2018'de Dubai 24 Saat yarışına çıkmadan önce 2017 yılında kapsamlı bir test programından geçecek. Bu testlerden birisi de önümüzdeki ay, aracın ilk resmi yarışına çıkacağı ülkede, yani Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenecek. Aracın müşteri takımlara teslimatlarının 2017'nin ikinci yarısında başlaması planlanıyor.

İşte BMW Heritage Collectiondan Competitontarafından hazırlanmıştır.

 

 

 

 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!