VW'nin SUV'u için son rötüşler yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

VWnin SUVu için son rötüşler yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2016 18:07

Volkswagen’in üç koltuk sıralı yeni SUV aracının prototipi, Arizona çöllerinde kamuflajlı olarak görüntülendi.

Haberin Devamı

Alman otomobil üreticisi, CrossBlue konsept aracını, yaklaşık 3,5 yıl önce Detroit Otomobil Fuarı’nda sergilemişti. Özellikle büyük hacimli SUV’ların yer aldığı Amerika pazarında söz sahibi olmak isteyen VW, aracın üretim modeli üzerindeki son rötuşları gerçekleştiriyor. Şirketin Tennessee eyaletindeki Chattanooga fabrikasında üretilecek aracın, gelecek yılın ilk yarısında satışa sunulması bekleniyor.

VW, yeni modeliyle Toyota Highlander ve Ford Explorer’a karşı, yüksek hacimli araç segmentinde sert bir rekabete girişmeyi hedefliyor. Volkswagen’in SUV araçlarına uygun, esnek MQB platformu üzerinde geliştirilecek olan model, yakıt fiyatlarının düşük olduğu göz önüne alınırsa, doğru zamanda piyasaya çıkmış olacak.

Araçta, turbo şarjlı 4 veya 6 silindir motorların yer alması bekleniyor. CrossBlue, hibrid ve dizel motor seçenekleri ile birlikte tanıtılmıştı. Ancak emisyon skandalının ardından VW’nin TDI motor satma ihtimali düşük görünüyor. Yakıt tüketime karşı için hibrid veya plug-in hibrid seçeneklerinin ise gündemde olduğu belirtiliyor. Aracın son testleri Arizona’da gerçekleştiriliyor. Muhtemelen CrossBlue’dan fazlasıyla etkilendiğini gizlemek için aracın ön ve arka bölümleri ağır kamuflajla kapatılmış.

Haberin Devamı

Yeni SUV aracının boyutları, 4986 mm uzunluk ve 2014 mm en, 1732 mm yükseklik ölçülerine sahip konsept modele yakın gibi görünüyor. Henüz üretim modelinin ismi bilinmiyor ancak araç muhtemelen CrossBlue ismini taşımayacak.


Bu içerik mygaraj.com tarafından hazırlanmıstır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!