Ortağımız vazgeçti, Telsim ihalesinden çıktık

Güncelleme Tarihi:

Ortağımız vazgeçti, Telsim ihalesinden çıktık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2005 00:00

Telsim ihalesi öncesi fiyat beklentisinin yükselmesi ve gizli ortakla yaşadığı sorun Endeks Holding’i ihaleden çekilmeye yöneltti. Endeks Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Oral, ihale öncesi ortaklık için Avrupalı bir telekom şirketi ile görüştüklerini belirterek, ‘Ancak son dakikada bu şirket fiyat çok yükseliyor diyerek bizi yanlız bıraktı, biz de ihaleden çekildik’ dedi.

Oral, Telsim ihalesinde fiyatın 4 milyar Doların üzerine çıkabileceğini söyledi.

FİYAT YÜKSELDİ:

Son anda Telsim İhalesine girmekten vazgeçen Endeks Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Oral, Telsim’in aktif üye sayısı ve varlıkları açısından önemli bir şirket olduğunu belirterek şunları söyledi: ‘Telsim büyük bir operatör. Ancak Telsim’in elindeki varlıklara ve abone başına elde ettiği gelire baktığımızda bizim Telsim’i satın almak için önereceğimiz bir fiyat vardı. İhale öncesi Avrupa Telekomünikasyon piyasası çok hareketlendi, 9.5 milyon abonesi bulunan O2, İspanyollara 36 milyon dolara satıldı.Önceki aylarda yapılan satın almalarda da çok yüksek fiyatlar oluştu. Türkiye ekonomisi de iyi gidiyor. Anlaşmaya yaklaştığımız operatör ortağımız ihalede oluşacak fiyata yetişemeyeceğimizi düşündü. Biz de ihaleden çekildik ama Telsim’in bu değeri bulmasına seviniyoruz. Şeffaf bir ihale süreci hazırlayan Tasaruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yöneticilerine teşekkür ediyoruz’

TELEKOM’DA VAR OLACAĞIZ:

Alman Otto Holding’e bağlı finans şirketi EOS ile 2003 yılında ortaklık kuran ve Türkiye’ye yeni finansal hizmetler getirmeyi amaçlayan Endeks Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Oral,Endeks’in faaliyet alanlarından birisinin, Nakit Akış İşlemleri (Cash for Managament) olduğunu ve telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin tahsili şüpheli alacaklarını nakite çevirmek istediklerini söyledi. Endeks Holding olarak Yunanistan ve Romanya’da telekom şirketlerinin alacaklarını devir aldıklarını belirten Oral,’Türkiye’de de özelleştirme ve satış sonrası telekom sektöründe tahsili geciken alacaklar ortaya çıkacak. Şirketlerin tahsil edemediklerini alacaklarına bir karşılık ödeyip satın alacağız ve Türkiye’yi modern bir finans sistemi ile tanıştıracağız’ dedi. Endeks’in ortağı EOS’un çok geniş bir bilgi bankasına ve borç takibi konususunda çok iyi çalışan sistemlere sahip olduğunu vurgulayan Oral, ‘ihalelerden sonra devreye gireceğiz’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!