Orhan Baba ile eski Bakan’a borsa yasağı

Güncelleme Tarihi:

Orhan Baba ile eski Bakan’a borsa yasağı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2006 00:00

SPK, Tek-Art Turizm hisse senetlerinde manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle aralarında sanatçı Orhan Gencebay ile eski Devlet Bakanı ve Tek-Art’ın patronu Mehmet Ali Yılmaz’ın da bulunduğu dokuz kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. SPK, söz konusu kişilere borsalar ve teşkilatlanmış diğer piyasalarda işlem yapma yasağı getirdi.

Haberin Devamı

SERMAYE Piyasası Kurulu(SPK), Tek-Art Turizm Zigana A.Ş. hisselerinde gerçekleştirdikleri işlemler nedeniyle, ünlü sanatçı Orhan Gencebay ile eski Devlet Bakanı, Trabzonspor eski Başkanı ve Tek-Art’ın patronu Mehmet Ali Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu dokuz kişi hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. SPK, ayrıca söz konusu kişilerine borsa ve teşkilatlanmış diğer piyasalarda işlem yapmalarını yasakladı.

TEK ART’TA MANİPÜLASYON: SPK, Mehmet Ali Yılmaz’ın sahibi bulunduğu halka açık Tek-Art Turizm, (TEKTU) hisse senedinde 20 Nisan 2005-19 Eylül 2005 döneminde ve 21 Aralık 2005-31 Ocak 2006 döneminde gerçekleştirilen işlemleri Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde inceledi. İnceleme sonucunda, Tek-Art Turizm hisse senetleri üzerinde 21 Aralık 2005-31 Ocak 2006 döneminde gerçekleştirilen işlemlerde manipülasyon suçunun maddi ve manevi unsurlarını içeren fiilleri nedeniyle, Ahmet Eroğlu, Seyit İbrahim Ungan, Ali Rıza Aksoy, Hakan Avcı, Ömer Dede, Tuğrul Dadaloğlu, Mehmet Ali Yılmaz, Murat Aksoy, Orhan Gencebay hakkında Sermaye Piyasası kanunu çerçevesinde işlem yapılmak üzere Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

9 KİŞİYE İŞLEM YASAĞI: Kurul ayrıca Ahmet Eroğlu, Seyit İbrahim Ungan, Ali Rıza Aksoy, Hakan Avcı, Ömer Dede, Tuğrul Dadaloğlu, Mehmet Ali Yılmaz, Murat Aksoy ve Orhan Gencebay dünden itibaren geçerli olmak üzere borsalar ve teşkilatlanmış diğer piyasalarda işlem yapma yasağı getirilmesini de karlaştırdı. Söz konusu kişilerin işlem yapma yasağının getirildiği tarih itibariyle Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. nezdindeki hesaplarına işlem yasağı kaydı işlenecek. Bunlara ait kaydi paylar, takas işlemlerine konu edilmelerinin önlenmesi için kıymet kodları farklılaştırılacak kıymet kodları farklılaştırılan kaydi paylar SPK kaydından çıkarılacak.

Piyasa değeri 41 milyon dolar

TEK Art Turizm şirketi, inşaat, turizm ve medya alanında faaliyet gösteren Tek Art Holding’in iştirakleri arasında yeralıyor. Şirketin sahibi ise Trabzonspor Kulübü eski Başkanı, Güneş Gazetesi’nin eski sahibi ve eski devlet bakanlarından Mehmet Ali Yılmaz. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem gören Tek Art Turizm hisseleri, dün yüzde 7.59 primle 0.85 YTL’den günü tamamladı. Yüzde 45’i halka açık bulunan Tek-Art Turizm şirketinin İMKB’de dünkü kapanış fiyatı üzerinden piyasada değeri yaklaşık 59.3 milyon YTL (41 milyon dolar) düzeyinde bulunuyor.

Haberin Devamı

Borsa yasağı üzdü

Haberin Devamı

 Ünlü sanatçı Orhan Gencebay 6 buçuk yıldır borsada oynadığını ve belirterek "ben şerefli bir insanım" dedi. Gencebay şöyle konuştu: "Petur adlı şirketin káğıtlarıyla ilgili bir problem olduğunu zannediyorum. Peturu bir yıldır elimde tutuyordum. Bunun durdurulduğunu ben de şu an internetten öğrendim. Kısa zamanda halledileceğine inanıyorum. Konu ile ilgili önümüzdeki günlerde açıklama yaparlarsa biz de ne olduğunu anlamış oluruz"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!