Güncelleme Tarihi:
Dünyanın en büyük yazılım kuruluşlarından Oracle'ın yeni iş yönetim sistemi Release 11, hem Türkçe hem de Türk iş mevzuatına uygun olarak yerelleştirildi.
Oracle dünyada 76 ülkede kullanılan iş yönetim sistemi Release 11'i tanıttı. Çırağan Sarayında yapılan tanıtım toplantısına iş ve akademi dünyası temsilcileri katıldı. Oracle Türkiye Uygulama Yazılımları Müdürü İbrahim Göğüş, Relaese 11'in, 50 modülüyle Internet computing modeli üzerinde, yeni nesil iş yönetim sistemlerini yeniden tanımladığını söyledi. Oracle'ın konuğu olarak Türkiye'ye gelen dünyaca ünlü yönetim danışmanı Stan Slap da ‘‘Stratejinin Ruhu’’ başlıklı bir konuşma yaptı. Slap konuşmasında, stratejik uygulamalarda insan unsurunun altını çizerek, sadece teknoloji kullanarak sorunları çözemezsiniz mesajını verdi. Toplantıda ayrıca BP, Lafarge, Tofaş ve Türk Traktör gibi kuruluşlarn temsilcileri, Relaese 11'i kullanarak elde ettikleri iş başarılarından örnekler verdiler.
KARAR YARDIMCISI
Oracle İş Yönetim Sistemi Relaese 11, yöneticilere performans artırma , giderleri azaltma, ve firmanın gelirleri ile pazar konumunu büyütme ile ilgili kararların alınmasında yardımcı oluyor.
Relaese 11 kullanıcılara, Web üzerinden doğrudan erişim sağlıyor. Stratejik yönetim kararlarında destek sağlayan BIS sistemi, çalışanlar, müşteriler ve tedarikçilerle anında iletişimi sağlayacak, ERP sistemi, Internet aracılığıyla kurum dışından rapor ve analizlere ulaşmayı sağlayan Internet Computing sistemi ile Relaese 11 özellikle kurumsal şirket yöneticilerine önemli avantajlar sağlıyor.
Satış ve müşteri hizmetleri yönetimi, tedarik zinciri yönetimi, üretim yönetimi, finans ve mali işler yönetimi, proje yönetimi, insan kaynakları yönetimi gibi alanlarda fonksiyonel çözümler getiren relaese 11 bu alanlara ilişkin 50 modülden oluşuyor.
Bilgisayar pazarı 2.3 milyar dolara koşuyor
Gelişmekte olan pazarlar arasında sayılan Türk bilgisayar sektörünün toplam gelirinin 2000 yılında 2.3 milyar doları bulması bekleniyor. Bilgisayar kullanıcıları arasında büyük kullanıcıların payı gerilerken, KOBİ'lerin payında artış meydana geldi. TOBB'un yayın organı Ekonomik Forum'da yer alan bir incelemeye göre, Türk bilgisayar sektörünün 1995 yılında 645 milyon dolar olan toplam geliri, 1997 yılında 1 milyar doların üzerine çıktı. Bu yıl 1.5 milyar dolar düzeyinde gerçekleşmesi beklenen pazar gelirinin, 2000 yılında 2.3 milyar doları bulacağı tahmin ediliyor. Türkiye pazarının büyüme hızının 2000 yılına kadar yüzde 20'lerin üzerinde seyredeceği öngörülüyor.