Okuyan: SSK ve Bağ-Kur borçlarına af yok

Güncelleme Tarihi:

Okuyan: SSK ve Bağ-Kur borçlarına af yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2001 00:00


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, SSK ve Bağ-Kur sigorta prim borçlarının affedilmesi veya dondurulmasının, prim borçlarını zamanında ödeyenler ile ödemeyenler arasında adaletsizlikler yarattığı gerekçesiyle düşünülmediğini söyledi.

ÖDEMEYENLERE İCRA TAKİBİ

Okuyan, FP Tokat Milletvekili Ergün Dağcıoğlu'nun soru önergesini yanıtlarken, mevcut prim ve gecikme zammı borçlarının tahsili için borçlu sigortalılar aleyhine önce idari takip yapıldığını, bu süreçte önce borçlu sigortalılara ödemeye davet mektubu gönderildiğini, ancak borcunu defaten veya 10 takside kadar ödemeyenler aleyhinde icra takibi yapıldığını kaydetti.

BAĞ-KUR'UN 5.5 KATRİLYON ALACAĞI VAR

Bağ-Kur Genel Müdürlüğü'nce 1 Ocak 2000 tarihinden itibaren 52 bin 817 icra davasının açıldığını, bunun 25 bin 433'ünün sonuçlandırıldığına dikkati çeken Okuyan, kurumun 3 milyon 312 bin 694 üyesinden 426 bin 811'inin prim borcu bulunmadığını söyledi.

Okuyan, kurumun alacağının 5.5 katrilyon lira civarında olduğunu bildirdi.

SSK'YA 450 BİN İŞVEREN BORÇLU

Son zamanlarda bazı işverenlerin ödeme güçlüğü içine düştüklerinin bilindiğini, ancak hizmetlerin karşılanabilmesi için sigorta primlerinin yasal süre içinde tahsilinin zorunlu olduğuna işaret eden Okuyan, SSK Başkanlığı'na pirim borcu bulunan işverenlerin sayısının 453 bin 593 olduğunu ifade etti.

Resmi ve özel sektörden kurum alacağının 2000 yılı Eylül ayı itibarıyla 653 trilyon lira olduğunu anlatan Okuyan, 2001 Ocak ayı dahil olmak üzere hesaplanan 762 trilyon liralık gecikme zammı ile birlikte toplam alacakların 1.4 katrilyon lira olduğunu bildirdi. Okuyan, yasal süre içinde borçlarını ödemeyen işverenler için icra takibi yapılmakta olduğunu ve bu takiplerin devam ettiğine işaret etti. (Ankara/aa)






Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!