Okulların açılmasına az kaldı, eğitim sigortası vitrine çıktı

Güncelleme Tarihi:

Okulların açılmasına az kaldı, eğitim sigortası vitrine çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2011 00:00

Yeni öğretim yılı öncesi eğitim sigortasına ağırlık veren sigorta şirketleri, bir taraftan primleri cazip hale getirirken, diğer taraftan da eğitim süresine ve masraflarına göre esnek ürünlerle velileri cezbetmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

YENİ öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala, sigorta şirketleri de eğitim sigortasını vitrine çıkardı. Şirketler, sigortaya ilgiyi artırmak için bir taraftan kampanyalar düzenlerken, diğer taraftan da TL ve dövize endeksli ödeme planları ile de tüketiciyi cezbedecek alternatifler sunuyorlar.
Esnek tasarlanabiliyor
Garanti Emeklilik Genel Müdürü Erhan Adalı, yeni öğretim yılı öncesi eğitim sigortasına talepte artış olduğunu söyledi. Şirket olarak bugüne kadar 4 bin kişiye eğitim sigortası sattıklarını belirten Adalı, “Daha fazla sayıda veliye ulaşmak amacıyla planladığımız çeşitli kampanyalar da var” dedi. Erhan Adalı, eğitim sigortasının istenen eğitim süresine ve yıllık eğitim masraflarına bağlı olarak esnek şekilde tasarlanabildiğini ifade ederek, sigortalının vefatı halinde belirlenmiş olan teminat tutarının bir seferde hak sahiplerine ödendiğini kaydetti.
Dövize endeksli
Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu da, eğitim sigortasına talebin istenilen düzeyde olmadığını belirterek, “Potansiyel var, sigorta bilinci de gelişiyor ama bunun eğitim sigortalarında beklenen seviyede olmadığı söylenebilir” dedi. Uğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitim sigortası ürünümüz ile çocuklar, ailesi yanında olamadığında da eğitimine ara vermeden devam edebiliyor. Dövize endeksli olması özelliği ile değerini koruması bakımından da avantajlı konumda.” Finans Emeklilik Genel Müdürü Ajlan Sözütek ise, son yıllarda eğitim sigortasına talebin arttığını, kamuoyunda bu konuda bilincin de yükseldiğini söyledi. Ajlan Sözütek, “Bilinçli ebeveynler, istenmeyen bir durumda çocuklarının eğitiminin aksamadan devam edebilmesi için bu hayat sigortası ürününü kullanıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Özel okullara ilgi sigortaya talebi artırdı

GARANTİ Emeklilik Genel Müdürü Erhan Adalı, eğitim sigortasına ilginin giderek arttığını belirterek, şunları söyledi: “Özellikle son yıllarda ülkemizde eğitim masraflarının yükselen bir trend gösterdiğini göz önüne alırsak -ki, bunda da özel okullara olan talebin artışı son derece etkili- artık, anne babalar çocuklarının eğitim masraflarını güvence altına alma konusunda daha yüksek talep gösteriyorlar. Sağlık sigortası kadar ilgi gören bir başka ürün de eğitim sigortası olmaya başladı.”

Haberin Devamı

Ayda 8.7 dolar primle sigorta yapılabilir

ANADOLU Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu, eğitim sigortasının primleri hakkında şu bilgileri verdi: “30 yaşında olduğunuzu varsayalım. İlkokulda okuyan bir çocuğunuz var ve vefatınız durumunda çocuğunuza 8 yıl boyunca her yıl 5 bin dolar ödenmesini istiyorsunuz. Bu durumda ödemeniz gereken aylık sigorta primi 8.7 dolar olacaktır. Bu prim karşılığında 8 yılda çocuğunuza ödenecek toplam teminat tutarı ise 40 bin dolar olacaktır.”

Veliler çocukları için fon yapabilir

FİNANS Emeklilik Genel Müdürü Ajlan Sözütek, “Eğitim sigortası temelde sigortalıların karşılaşabileceği vefat veya sakatlık gibi durumlarda çocuğun eğitim hayatının aksamadan devam edebilmesi amacıyla geliştirildi.. Ancak, kişiler çocuk sahibi olduktan sonra gelecekte çocuklarının eğitim masraflarını karşılayacak bir fon oluşturabilmekiçin hayat sigortası ürünlerini de satın alabilirler” dedi.

Haberin Devamı

40 bin çocuğa güvence

IŞIK Sigorta Genel Müdürü Recep Koçak, bugüne kadar 40 bin 633 çocuk için Eğitim Güvence Poliçesi düzenlediklerini belirterek, şöyle konuştu:“Ürünümüzün temel amacı sigortalının çocuklarının eğitim masraflarını karşılayacak bir güvence oluşturmak. Poliçe üzerinde yazılı teminat ile sınırlı olarak eğitim masrafları şirketimizce ödeniyor. Örneğin, çocuğu ilköğretim birinci sınıf öğrencisi olan bir veli, lise 4. sınıfın sonuna kadar 10 bin TL teminatlı bir poliçe aldığında; olumsuz bir durumda her bir yıl için 10 bin TL ödeme yapılıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!