AA
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2016 14:26
Türkiye'nin bin 484 kilometre ile en uzun kıyı şeridine sahip ili Muğla'daki plajlar ve turistik tesislerde, okulların tatile girmesiyle hareketlilik yaşanıyor.
Bünyesinde barındırdığı tarihi ve kültürel zenginliklerle her yıl 3 milyondan fazla turisti ağırlayan, 250 bin yatak kapasitesi bulunan Muğla, ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil yapma olanağı sağlıyor.
Okulların kapanmasıyla tatil için Muğla ve turistik ilçelerini tercih eden yerli turistlerden bazıları, Gökova Körfezi, İngiliz Limanı, Çökertme, Göcek, Marmaris, Fethiye, Ölüdeniz, Kızılada, Datça ve Bodrum'daki koyları kapsayan mavi yolculuğa çıkmayı tercih ederken, adrenalin tutkunları ise dalış, rüzgar sörfü, kano ve paraşütle atlama gibi sporlara yöneliyor.
Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muğla ve ilçelerinin Türkiye'nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden gelen ziyaretçilerin tercihleri arasında yer aldığını söyledi.
Kentte deniz, güneş, kum turizminin yanı sıra tarihi ve kültürel değerlerin yaşatıldığı önemli alanların bulunduğunu ve bu özelliklerin ziyaretçileri cezbettiğini belirten Çelik, "Okulların kapanmasıyla özellikle yakın iller başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen yerli turistle iç turizm hareketliliği yaşanmaya başladı." dedi.
"REZERVASYONLAR İYİ GİDİYOR"
Muğla'da 12 ay turizm yapmak için çalışma yürüttüklerini ve bu anlamda sektör temsilcileri başta olmak üzere kurumlarla görüşmeler yaptıklarını anlatan Çelik, "Muğla, ülkemizin turizm destinasyonu açısından önemli bir merkezi. Herkesin, mutlaka görmek istediği, tatilinin önemli bir kısmını bu bölgede geçirmeyi planladığı önemli bir kent. Yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerimizin yanı sıra bölgemizde yaşayan 20 bine yakın yerleşik yabancılarla son aylarda gözle görülür bir hareketlilik yaşanmaya başladı." diye konuştu.
Okulların kapanmasının ardından başlayan hareketliliğin Ramazan Bayramı ile daha da artacağına işaret eden Çelik, "Kentimizdeki turizm merkezlerimizde bulunan nitelikle otellerin bir çoğu bayram süresince dolu. Şimdiden rezervasyonları iyi gidiyor." dedi.
Çelik, Muğla'yı ziyaret eden turistlerin girişlerini 9 gümrük kapısı ve 2 havaalanından takip ettiklerini dile getirdi.
Bu yıl özellikle iç turizmde önemli artış beklediklerini vurgulayan Çelik, bölgede yerli turistin aradığı tüm olanakların bulunduğunu ifade etti.
"KÖTÜ GİDİŞ BAYRAMDA TELAFİ EDİLECEK"
Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon da turizm sezonuna 2016'da kötü başladıklarını ancak bunun bayram tatilinde telafi edileceğini düşündüklerini kaydetti.
Tatilde Bodrum'a ve diğer turistik bölgelere turistlerin yoğun ilgi göstereceğini dile getiren Kocadon, "Yerli turist akımı yaşanacağını düşünüyorum. Kötü giden başlangıcı güzel bitirmiş oluruz diye düşünüyorum. Tatilden sonra da iç piyasanın gayet iyi geçeceğini tahmin ediyorum." dedi.
Kocadon, 9 günlük bayram tatilinin de turizmi olumlu yönde etkileyeceğini belirterek, "Benim aldığım bilgilere göre rezervasyonlar gayet iyi gidiyor. Bayramda yüzde 95 oranında yerli turist anlamında bir doluluk bekliyoruz." diye konuştu.
"DESTEK YURT İÇİNDE DE OLMALI" Dalaman Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve
Turizm İşletmeleri Birliği Başkanı Yücel Okutur da okulların kapanması ile yerli turistleri ağırlamaya başladıklarını ifade etti.
Özellikle Ramazan Bayramı'nda büyük artış beklediklerini anlatan Okutur, şunları söyledi:
"Yerli turist için bu sezon çok önemli avantajlar bulunuyor.
Muğla ve ilçeleri bünyesinde barındırdığı tarihi ve kültürel özellikler için önemli bir merkez konumunda. Şimdiden bayram tatili bölgeye hareket getirdi. Oteller ciddi doluluk oranına ulaştı. Mesele bayram sonrasında da bu hareketin devam etmesi. İnanıyoruz ki devam edecek. Vasat başlayan sezon bayramla birlikte hareketlenecek. Yurt dışına verilen destek yurt içinde de olmalı diye düşünüyorum."