Oğlu da gurbete gitmesin istedi, şimdi Türkiye'ye ürün satıyor

Güncelleme Tarihi:

Oğlu da gurbete gitmesin istedi, şimdi Türkiyeye ürün satıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 13:37

Sevim Yavaş iki çocuk annesi… Eşi ve lise öğrencisi oğlu ile Aydın’ın Karpuzlu ilçesinde yaşıyor. Yavaş çiftinin kızları ise üniversite öğrencisi… Merkez nüfusu 2 bin kadar olan Karpuzlu’nun tek geçim kaynağı tarım ve hayvancılık. Sevim Yavaş’ın tek derdi, oğlu Ali gibi gençlerin Karpuzlu’da kalmalarını sağlamak. Bunun için, bir site kurdu; elde ettiği doğal köy ürünlerini tüm Türkiye’deki müşterilerine ulaştırıyor.

Haberin Devamı

Karpuzlu, Aydın’ın en küçük ilçesi. Aynı zamanda Aydın’ın en unutulmuş ilçesi. Beşparmak dağlarının arasına sıkışıp kalmış bir yer Karpuzlu. Turistik beldeler, bu dağların hemen arkasında. Köyleri ile toplam 11 bin nüfusu olan Karpuzlu merkezde 2 bin kadar kişi yaşıyor. Nüfusun önemli bir bölümü de, 40 ve üstü yaş grubundan. Liseyi bitiren veya çalışması gereken gençler birer birer Karpuzlu’yu terk ediyor.

Oğlu da gurbete gitmesin istedi, şimdi Türkiyeye ürün satıyor

YA ALİ DE GİDERSE...
Sevim Yavaş da ilçe sakinlerinden biri. Yavaş’ın bir kızı İzmir’de okuyor. Oğlu Ali ise lise birinci sınıf öğrencisi. Yavaş’ın en büyük korkusu ise, oğlu Ali’nin de, diğer gençler gibi, lise sonrası ilçeyi terk etmesi. Sevim Yavaş bu durumun önüne geçmek için birşeyler yapması gerektiğini düşündü. Abisinden de destek aldı, neler yapabileceklerini planladı.

Haberin Devamı

Karpuzlu ilçesi ve köyleri doğal tarım deposu adeta. İlçede, yetişmeyen tarım ürünü yok yok. 58 bin dönümlük organik zeytin üretiminin yapıldığı yerlerde pek çok ürünün üretimi yapılıyor.

Oğlu da gurbete gitmesin istedi, şimdi Türkiyeye ürün satıyor

MİLYONLARCA ALICISI VAR

Sevim Yavaş ve yakınları, ürettikleri ürünün tüm Türkiye’ye dağıtılması için hem bir internet sitesi kurdu, hem de Facebook üzerinden etkin bir tanıtım atağına geçti. Sevim Yavaş’ın tüm bu yaptıkları bir ‘proje’ olarak görülse de o, buna ‘hayalim’ diyor "Aliler gitmesin" diye de sözlerine ekliyor.

Sevim Yavaş, ilçeye gelen bir gazetecinin kendisine “Elinizde bu kadar değerli ürünler var. Bu ürünlere ulaşmak isteyen Türkiye’de belki milyonlarca kişi var. Onlara doğrudan ulaştırmaya niçin çalışmıyorsunuz. Bunlar değerli ürünler” sözünden sonra yaşadığı heyecanı “Benim yüreğim pır pır etmeye başladı. Aklıma oğlum Ali geldi. Acaba oğlumun geçimini sağlayacak bir gelir oluşturabilir miyim diye düşündüm” sözleri ile anlatıyor.

Oğlu da gurbete gitmesin istedi, şimdi Türkiyeye ürün satıyor

SİTESİNİ KURDU, ÜRÜNÜNÜ SATIYOR
Şimdilerde, hem Facebook üzerindeki ‘Doğal Dünya’ isimli sayfada hem kurdukları www.dogaldunya.com.tr isimli sitede ürünlerini satan Sevim Yavaş ve yakınlarının faaliyetleri kısa sürede ilçedeki diğer üreticilerin de ilgisini çekmeye başlamış. Sitede, organik zeytin olmak üzere, bal, pekmez, yoz sığır tereyağı, peynir, meyve sebze, unlu mamuller başta olmak üzere bir dizi ürünün satışı yapılıyor. Anılan ürünleri talep eden kişilere, ürünleri kargo aracılığı ile 12 ile 24 saat içinde ulaştırılıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!