Offline oluruz

Güncelleme Tarihi:

Offline oluruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2017 20:17

Başbakan Binali Yıldırım, 1 liralık bilişim sektörü yatırımıyla 25 liralık katma değer elde edildiğini dile getirerek bilgiyi üretmeyen ülkenin offline olacağını vurguladı. Yıldırım, Türkiye’nin ise bulunduğu online vaziyette hızını arttırması gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Türkiye’nin mutlak üstünlüğünün olmadığını ve mukayeseli üstünlük sağlayacak işler yapması gerektiğini dile getirerek “Bilgiyi üreteceksiniz. Öbür türlü offline ülkeler kategorisine gireriz” dedi.

Yıldırım, ODTÜ Teknokent’teki 5G Mükemmeliyet Merkezi’nin açılışında günün güzel bir rastlantıyı getirdiğini söyleyerek “13 Şubat 2013, İstanbul’da ULAK projesinin başlangıcını yapmıştık. Şimdi 5G Mükemmeliyet Merkezi’nin açılışını yapıyoruz. 4 yıl geçti aradan, 4 yıl içinde Türk Telekom Argela, SSM, ASELSAN ve NETAŞ’ın başlattığı bu çalışma yeni bir aşamaya gelmiş bulunuyor” dedi.

2023 hedefleriyle gelecek 10 yıl içinde katma değerli üretimi milli gelirin yüzde 2.5 en az seviyesine çıkartmayı hedeflediklerini kaydeden Yıldırım, “Artık tekstil işini herkes yapıyor. Türkiye’ye düşen teknoloji yoğun, katma değeri, akıl teri yüksek ürünler üzerinde çalışmak. İhracatımızın kilogram başına bedelini 3-5 dolardan 10 dolarların üzerine çıkarmak. Bunu yaptığınız zaman fark oluşturursunuz” dedi.

Haberin Devamı

ORTAK ALTYAPI ÇAĞRISI

Yıldırım, bilişim sektöründen 1 TL’lik yatırımla 25 TL’lik katma değer elde edildiğini söyleyerek şöyle devam etti: “Doğalgazımız yok, fosil yakıtlarımız yok. Bilgiyi kullanmak yetmez. Bilgiye sahip olacaksınız. Bilgiyi üreteceksiniz. Öbür türlü offline ülkeler kategorisine gireriz. Zaten online olmuş vaziyetteyiz. Ama hızımızı arttırmak durumundayız.”

Yıldırım, “Şu anda altyapı alarm vermeye başladı ne yapıp yapıp akıl yollarını arttırmak lazım. Aksi takdirde üretilen trafik ve bilgi elde kalır. Altyapının müşterek kullanılmasında maalesef kaynak israfları var. Rekabetin güzelliği ayrı ayrı değil müşterek altyapıyla ve üretilen ürünlerin kalitesiyle ölçülmesidir. İşletmeciler de bu kararı alacaktır” diye konuştu.

SİBER CAYDIRICILIK DA GEREKLİ

BAŞBAKAN Yıldırım, şöyle konuştu: “Darbe girişimlerine teknolojiyi kullanarak başlıyorlar. 15 Temmuz’da da aynı. Kendi aralarında iletişim kurmak için en ileri teknolojiyi seçerken milleti korkutmak sindirmek için tv kanallarına ve iletişim ağlarına saldırdılar. Cumhurbaşkanımızın televizyon kanallarına görüntülü bağlanması, bizim yaptığımız çağrılarla demokrasi için önemli bir adım atıldı ve millet sokağa indi, sokağı darbecilere dar etti. Bu olay bize gösterdi ki, silahlı ya da siber saldırının şekli ne olursa olsun tedbirli olmalıyız. Siber caydırıcılık gücümüzün de mutlaka yerinde olması lazım.”

Haberin Devamı

İLK KEZ TÜRKÇE KONUŞTU

MERKEZİN açılışında ilk kez Türkçe konuşan Türk Telekom CEO’su Paul Doany, “Merkezimiz, uluslararası teknoloji şirketleri için rol model, üniversiteler ve öğrenciler için de cazip bir araştırma sahası olacak. Argela mühendislerinin yanı sıra 13 farklı üniversiteden 30’dan fazla öğretim üyesinin işbirliği ile faaliyetlerini sürdürecek olan merkez, 5G üzerine projesi olan girişimci, öğrenci ve akademisyenlere, projelerini 5G altyapıları üzerinde test ederek geliştirme imkanı da sunacak. Türk Telekom ve Argela olarak bu amaç doğrultusunda 5G’nin standartlarını belirleyen konsorsiyumlarda da Türkiye’yi başarıyla temsil ediyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!