ODD: Hükümet otoda davamıza ortak oldu

Güncelleme Tarihi:

ODD: Hükümet otoda davamıza ortak oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2011 00:00

Tokyo fuarını ziyaret eden Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ve Bayraktar Holding Başkanı Mustafa Bayraktar, Türkiye’de otomotiv sektörünün sürekli gündemde olmasının önemine işaret etti.

Haberin Devamı

Bayraktar, “Gerek yerli otomobil konusu olsun, gerek yeni yatırımlar olsun, otomotiv son dönemde çok popüler. Bu bizi umutlandırıyor, sevindiriyor” dedi. Artık sadece otomotiv sektörü temsilcilerinin değil hükümet yetkililerinin de sektörel tahminler yapıp, hedefler belirlediğini kaydeden Bayraktar, “Hükümet, davamıza ortak oldu. Sektörün gelişimi için artık hepbirlikte çalışıyoruz. Bakanlar çıkıp 1 milyonluk satış hedefinden bahsediyor. Bu öngörüleri vermeleri, bu sektörü destekleyecekleri anlamına geliyor. Davamıza ortak olduklarını gösteriyor” diye konuştu.

Türkiye’nin şansına Subaru’dan 1.6 atağı

TÜRKİYE’de Bayraktar Grubu bünyesindeki Japon Subaru, Tokyo Fuarı’nda yeni 1.6 litrelik modelini duyurdu. Önümüzdeki yıldan itibaren 1.6 litrelik XV modelini Türkiye’de satışa sunmaya hazırlanan Subaru’nun fuarda tanıttığı Advanced Tourer Concept (ATC) isimli yeni konsept modelinin 2015 yılında yeni Legacy olarak satışa sunulması bekleniyor. Aracta Türkiye’de düşük vergi dilimine giren 1.6 litrelik yeni nesil motor da yer alıyor. Bu da Subaru’nun kısa süre içinde 1.6 litrelik 2 modele sahip olmasını sağlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!