Obama, ‘dünyanın en güçlüsü’ çıktı, listeye Bin Ladin bile girdi

Güncelleme Tarihi:

Obama, ‘dünyanın en güçlüsü’ çıktı, listeye Bin Ladin bile girdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2009 00:00

Derginin ilk kez yayınladığı listeye göre dünyanın en güçlü insanı ABD Başkanı Barack Obama oldu. Obama’yı ikinci sırada Çin Devlet Başkanı Hu Jintao ve üçüncü sırada Rusya Başbakanı Vladimir Putin izledi. Listede, toplam 67 kişi yer aldı.

Dört kritere bakıldı

Forbes dergisi yetkilileri listeyi hazırlarken 4 kriteri gözönünde bulundurduklarını, bunların listede yer alan kişilerin “etkiledikleri insanların sayısı, kendi etki alanlarının ötesinde de güç yayabilmeleri, önemli mali kaynakların kontrolü ellerinde tutmaları ya da bu kaynaklara erişebilir olmaları ve son olarak da güçlerini ne derece etkili kullanabildikleri” olduğu bildirdi.

Osama bin Ladin 37’nci

Listede yeralan diğer isimler arasında göze çarpanları da şöyle sıralanıyor: 11’inci sırada Papa 16. Benediktus, 12’nci sırada İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, 14’üncü sırada Amerikalı yatırımcı Warren Buffett, 15’inci sırada Almanya Başbakanı Angela Merkel, 18’inci sırada Goldman Sachs Grubu Başkanı Lloyd C. Blankfein, 24’üncü sırada Kuzey Kore lideri Kim Jong-il, 29’uncu sırada İngiltere Başbakanı Gordon Brown, 37’nci sırada terör örgütü El Kaide’nin kurucusu Osama bin Ladin, 40’ıncı sırada İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, 43’üncü sırada Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medyedev, 45’inci sırada Amerikalı televizyon yapımcısı ve sunucusu Oprah Winfrey.

Hugo Chavez de var

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu 46’ncı sırada, IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn 47’nci sırada bulunuyor. Çin’in Merkez Bankası Başkanı Cou Şiaoçuen 48’inci sırada, New York Times Gazetesi Genel Müdürü William Keller 51’inci sırada, FIFA Başkanı Joseph S. Blatter 53’üncü sırada, El Cezire’nin Genel Müdürü Wadah Khanfar 54’üncü sırada, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy 56’ıncı sırada, Apple’ın Yönetim Kurulu Başkanı Steve Jobs 57’inci sırada, Dünya Ekonomik Forumu kurucusu Klaus Schwab 66’ncı sırada ve son olarak Venezuela Devlet Başkanı Huga Chavez 67’nci sırada bulunuyor.

Dünyada ‘en güçlü ilk 10’da kimler var

ABD Başkanı Barack Obama
Çin Devlet Başkanı Hu Jintao
Rusya Başbakanı Vladimir Putin
ABD Merkez Bankası Başkanı Ben S. Bernanke
Google’un kurucuları Amerikalı Sergey Brin ve Larry Page
Telmex Mexico’nun Başkanı Meksikalı zengin Carlos Slim Helu
News Corp’un patronu Rupert Murdoch
Wal-Mart’ın CEO’su Michael T. Duke
Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Adbul Aziz el Suud
Microsoft’un kurucusu Bill Gates
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!