Nurol GYO küçük yatırımcının peşinde

Güncelleme Tarihi:

Nurol GYO küçük yatırımcının peşinde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2012 00:00

NUROL GYO, Çağlayan, Seyrantepe ve Basın Ekspres Yolu üzerindeki projeleriyle yatırımlarına başladı. 2015 yılına kadar ilk 5 gayrimenkul yatırım ortaklığı arasına girmeyi hedefleyen Nurol GYO, yaptığı bu yatırımlarla 23’üncülükten 8’inciliğe geldi. Holdingdeki tek halka açık şirket GYO, küçük yatırımcı çekmeyi planlıyor.

Haberin Devamı

İNŞAAT, ticaret ve hizmet, savunma sanayi, finans ve turizm alanlarında var olan Nurol Holding’in iştiraklerinden Nurol GYO, gayrimenkul sektöründe hedeflerine doğru ilerliyor. Geçen yıl holdingin aldığı bir kararla sahaya inen Nurol GYO, Çağlayan, Seyrantepe ve Basın Ekspres Yolu üzerindeki projeleriyle yatırımlarına başladı. 2015 yılına kadar ilk 5 gayrimenkul yatırım ortaklığı arasına girmeyi hedefleyen Nurol GYO, yaptığı bu yatırımlarla bir yılda GYO’lar arasında 23’üncü sıradan 8’inciliğe geldi.

TEMETTÜ DE DAĞITACAK

Nurol GYO olarak küçük yatırımcıyı çok önemsediklerini vurgulayan Musa Aykaç, şunları söyledi: “GYO’yu ileride temettü dağıtacak pozisyona getirmek istiyoruz. Yatırımcıların borsada GYO hisselerine yönelmesi için 3 neden var. Gayrimenkul yatırımına yetecek parası olmayabilir, fiziki olarak elinde gayrimenkul bulundurmak istemeyebilir ya da projelerin kârına ortak olmak isteyebilir. Ayrıca gayrimenkul hissesinin anında nakde çevirebilme avantajı da bulunuyor. Gayrimenkul hissesi, bugünden yarına ani yükselişlerin olduğu hisseler değildir ancak istikrarlı ve makul bir yatırım sunar. İnşaat firmalarının da borsaya girmeleri için GYO’ların teşvik edilmesi gerekiyor.”

Haberin Devamı

8. SIRAYA YÜKSELDİ

Nurol GYO’nun 2015 yılında ilk 5 GYO arasına girme hedefine doğru ilerlediğini anlatan Aykaç, “Biz bu hedefimizi mevcut duruma göre değil, 2015’te 35 civarında halka açık şirket olacağı düşüncesine göre hazırladık. Geçen yıl hedeflerimizi belirlerken, 2012’de kendimizi 7 ile 9 arasında görüyorduk. Şimdi GYO’lar arasında 8’inciliğe yükseldik. Önümüzdeki yıl için de büyümeye devam edeceğiz” diye konuştu. Nurol GYO’nun şu anda 10’dan fazla proje üzerinde çalıştığını ifade eden Aykaç, “Sürekli yeni projeler üzerinde çalışıyoruz. İşlerimizi tesadüfen yürütmüyoruz. Bir projeyi bitirdik, bundan sonraki ne olsun stratejisiyle ilerlemiyoruz. Belli bir vizyonla başladık ve yavaş yavaş ilerliyoruz” dedi.

Basın Ekspres’deki yıkım 60 günde biter

NUROL GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, 127.5 milyon dolara aldıkları Hürriyet Medya Towers arsasında yıkıma başladıklarını ve yaklaşık 60 günde tamamlanacağını söyledi. Projenin mimari hazırlıklarını yeni tamamladıklarını ve ideal fonksiyonları belirlemek için çalıştıklarını anlatan Aykaç, projede bin konut, 160 odalı otel, ofis bloğu ve açık hava caddesi olacağını ifade etti. Aykaç, arsa bedeli de dahil yapılacak yatırımın 330 milyon dolar olduğunu kaydetti. Öncüoğlu Mimarlık tarafından hazırlanan projenin nisan ayında satışa çıkması planlanıyor. Projedeki otel için de görüşmeler sürüyor.

Haberin Devamı

Nako arazisinde sona gelindi

NUROL GYO’NUN Zeytinburnu-Seyitnizam bölgesinde yer alan nakliye ambarlarının yerine konut projesi yapmaya hazırlandığını belirten Musa Aykaç, “Bu proje için Mesa Mesken ve TAO Gayrimenkul ile birlikte NAKO’da yapacağımız projede sözleşmelerin imza aşamasına geldik. Son rötuşlar yapılıyor. Ardından taraflarca imzaya sunulacak. Biz hemen imza atmaya hazırız ancak 188 malik bulunduğu için süreç biraz uzuyor” diye konuştu.

Gayrimenkul sertifikasını destekleriz

NUROL GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, gayrimenkul sertifikasının sektörü pozitif etkileyeceğini ifade ederek, “Biz de gayrimenkul sertifikasını destekleriz.
Ancak yasanın çok net ve açık olması gerekir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!