Nokia 6610 ile masajlar daha renkli

Güncelleme Tarihi:

Nokia 6610 ile masajlar daha renkli
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2002 16:29

Nokia, üç bant GSM 900/1800/1900 şebekelerine sahip yeni ürünü Nokia 6610'da, Java ve MMS özelliklerini, kaliteli görüntü sunan renkli ekran ile birleştirerek teknolojide devrim yarattı.

Haberin Devamı

Nokia, mobil uzmanlara yönelik yeni ürünü Nokia 6610 ile klasik telefon kategorisine yeni bir heyecan katıyor. Kaliteli görüntü sunan renkli ekranı, yüklenebilir uygulamalara olanak sağlayan Java teknolojisi ve Multimedya Mesaj Servis (MMS) kapasitesi gibi bir dizi teknolojik özelliğe sahip Nokia 6610, tasarım ve teknolojiye önem verenlere eşsiz kullanım kolaylığı sunuyor.  GSM/GPRS 900/1800/1900 şebekelerinin mevcut olduğu her yerde çalışan üç bant özelliğine sahip  bir telefon olan  Nokia 6610, 2002 yılının üçüncü çeyreğinde piyasaya sunulacak.

Nokia Cep Telefonları, Ürün Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Seppo Laukkanen yaptığı açıklamada,
" Bugün uzmanlar kişisel ve iş yaşamlarını dengede tutacak bir telefona ihtiyaç duyuyorlar. Nokia 6610, kolay kullanımı ile tüm ihtiyaçlara cevap veriyor. Örneğin, Java teknolojisi kullanıcıya daha önceden telefona yüklenmiş uygulamalarla birlikte yenilerini de yükleme imkanı sunuyor. Bu  geniş çapta  bir kullanıcı deneyimi sağlarken, mobil uzmanların üretici firmaların yaratıcılık yeteneğinden faydalanmalarına imkan sağlar" dedi.

Haberin Devamı

Nokia 6610, elektronik ürün tüketicilerine özel Java teknolojisinin bir versiyonu olan Java 2 Micro Edition (J2ME) uygulamasını destekliyor. Nokia 6610 da bulunan J2ME platformu, mobil telefonlar için yenilikçi ve ilginç uygulamalara destek veren birimlerin yer aldığı Mobile Information Device Profile (Mobil Bilgi Cihaz Profili) 1.0'a (MIDP 1.0) olanak sağlıyor.

Nokia 6610'da bulunan önceden yüklenmiş Java uygulamaları arasında döviz, derece, ağırlık ve diğer ölçü birimlerini tüm dünya ülke birimlerine göre çeviren bir kur ve ölçü dönüştürücü, Java oyunları  ve aynı zaman da borsa ve diğer güvenlik işlemlerinin gerçekleştirildiği bir Portföy Yönetimi bulunmaktadır.

Tüm Nokia modellerindeki küçük renkli ekranlara göre ayarlanmış olan, 40 kullanıcı birimine dayanan Nokia 6610, 4096 rengi destekleyen renkli ekranı ve Multimedya Mesaj Servisi (MMS) ile birlikte zengin bir iletişim içeriğini kullanıcılarına sunan, WAP browser sistemi, takvim ayarlama ve yönetim defteri özellikleri ile mobil uzmanlara yönelik bir telefondur.

Haberin Devamı

Nokia 6610, çok sesli zil tonları ve entegre stereo FM radyosu ile kullanıcılarına yüksek kalite ses deneyimini tattırıyor.  Yeni ve yüksek kalite ses olanağı sunan çok sesli melodileri ve Nokia'nın sunduğu geleneksel zil tonları kullanıcı tarafından kişiselleştirilerek SMS mesaj sesi olarak kullanılabiliyor.

Nokia 6610'da bulunan yeni zil tonları MMS yoluyla alınabiliyor, Club Nokia , WAP ya da Nokia PC Suite aracılığıyla  internet'den telefonlara yüklenebiliyor. Entegre handsfree özelliği  sayesinde kullanıcılar kulaklık seti olmadan konferans konuşma yapabiliyor ya da radyo dinleyebiliyorlar.

Nokia 6610 ile kullanıcılar, Java uygulamalarını, çok sesli zil tonlarını ve resimleri WAP yoluyla Club Nokia'dan yükleyebilirler.  Tüm bu özelliklere ek olarak, kullanıcılar Club Nokia'nın Foto Zone Bölümü'nde kendi resimlerini saklayacakları kişisel bir bölüm oluşturabilir ve resimlerini multimedya mesaj gönderiri gibi sevdiklerine gönderebilirler.

Haberin Devamı

Nokia 6610'nun özellikleri;

·Önceden yüklenmiş olan çok sesli (polyphonic) zil tonları
·Önceden Yüklenmiş Java Uygulamaları: Kur ve ölçü dönüştürücü, Portföy Yönetimi
·Önceden Yüklenmiş Java Oyunları: Puzzle Chess ve Bonuce
·3 adet Xpress-on kapak: Siyah, Beyaz ve Gri
·3 adet Xpress-on aksesuar kapağı: Burgonya, Koyu Mavi ve Yeşil
·Kronometre ve Gerisayım
·Konferans konuşma yapma  ve kulaklık seti olmaksızın  radyo dinleme olanağı sunan entegre handsfree özelliği
·MMS ve SMS mesaj özellikleri
·Dijital aksesuar tanımı, stereo ses özelliği, veri bağlantısı ve aksesuar yerleşimi için gerekli kabloyu içeren Pop-Port arabirim bağlantısı
·Dijital saat ekran koruyucusu
·Geliştirilmiş takvim
·Duvar kağıdı
·Kişileştirilebilir ekran renkleri
·Şebekeye bağlı web sitesinden indirilebilen PC Suite
·Boyutlar: 71 cc hacim, 84 gr ağırlık
·2,5 saate kadar konuşma süresi
·150-300 saat bekleme süresi
·Yerleşik kızılötesi bağlantı
·WAP 1.2.1 desteği
·GSM 900/1800/1900 şebekeleri arasında otomatik geçiş
·GPRS ve HSCD ile mobil internet erişimi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!