Nokia 3410 ile eğlenceye hazır olun

Güncelleme Tarihi:

Nokia 3410 ile eğlenceye hazır olun
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 13, 2002 10:01

Nokia, yeni telefonu Nokia 3410 ile Java teknolojisinin tüm özelliklerini mobil pazara taşıyarak yeniliği ve eğlenceyi kullanıcıların hizmetine sunuyor.

Haberin Devamı

Nokia, eğlenceli uygulamaları telefonlara yükleme işlemine destek veren Java 2 Micro Edition (J2ME) özelliğine sahip "expression" kategorisinin yeni telefonu Nokia 3410'u kullanıcılarıyla buluşturmanın hazırlığını tamamladı.

İleri teknolojinin mobil dünyasına kazandırdığı birçok yeniliği  bünyesinde toplayan, 3 boyutlu grafik uygulamaları ve resim yayını gibi özelliklere sahip Nokia 3410, Avrupa ve Afrika pazarında 2002 yılının ikinci çeyreğinde kullanıcılarıyla buluşuyor.

Nokia Cep Telefonları, Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı, Seppo Laukkanen yaptığı açıklamada, "Nokia 3410, tüketicilerine Java teknolojisini sunan, bağımsız yazılım üreticilerine açık olan pazarın ilk telefonu. Java teknolojisi global tüketici pazarına yönelik interaktif hizmetleri zenginleştiren önemli bir açık platformdur. Bu sene, hayal gücünün eseri olan yeni interaktif uygulamaları harekete geçirecek ve Java teknolojisini portföyümüzde ki bir çok  ürüne uygulayacağız" dedi.

Haberin Devamı

Java 2 Micro Edition (J2ME), Java teknolojisinin küçük elektronik tüketici aletlerine yönelik en iyi ÅŸekilde kullanılmış versiyonudur. J2ME platformu, mobil kullanımın zorlayıcı uygulamalarını yaratmada yararlı iÅŸlemlerin gerçekleÅŸmesini saÄŸlayan "Mobil Bilgi Ä°ÅŸlem Profili 1.0" standart endüstrisi üzerine kuruludur.Â

3 boyutlu ve animasyonlu ekran koruyucular gibi Java oyunları ve uygulamalarını, kullanıcılar WAP yoluyla Club Nokia'dan telefonlarına yükleyebiliyorlar.

Nokia 3410, Java uygulamalarından yararlanmak isteyen kullanıcılara önceden ayarlanmış 150kB hafızası sayesinde  5 adet 30kB Java uygulaması yükleme olanağı sağlıyor.  Space Impact, Bantumi, Snake II, Bumper, Link 5 gibi oyunların yanısıra daha önceden telefona yüklenmiş ve silinebilen bir Java oyunu da Nokia 3410'nun oyun içeriğinde yer alıyor. Nokia 3410'a özel oyun kapak aksesuarları satış noktalarından temin edilebilir.

İleri teknolojinin eğlence ile bütünleştiği Nokia'nın yeni telefonu, Nokia 3410'nun resim editörü özelliği sayesinde kullanıcılar kendi yarattıkları resimli mesajları diğer kişilerle  paylaşabiliyorlar.        

Haberin Devamı

 Nokia 3410'nun özellikleri:

· Gün ve zaman profil logoları
· Tekrar özelliği bulunan alarm: günlük uyandırma çağrısını ayarlanan alarm otomatik olarak tekrar edecektir
· Kronometre ve gerisayım özelliği
· Resim Editörü
· 4 adet renkli aksesuar kapak ve 3 yeni oyun kapağı
· Metin hatırlatma özelliği ile kurulan alarmın diğer bir kişiye gönderilme olanağı
· Zil tonuna ayarlanabilen ritmik arka fon alarmı
· 200 hafızalı telefon defteri
· 5 kişiye kadar konferans konuşma
· Zaman ayarlı profiller
· Yanlışlıkla oluşan kilit açılmalarına karşı telefonun otomatik olarak kitlenme özelliği
· 3 boyutlu  ve animasyonlu ekran koruyucular
· Kişiselleştirilebilen SMS alarmları
· "Tüm mesajları sil" özelliği ile saklı tüm SMS' leri bir kerede silme olanağı
· SCD (Akıllı İçerik Yükleme)özelliği ile yüklenecek içeriği önceden görme imkanı
· WAP 1.1 ve Java teknolojileri
· EGSM 900 / 1800 çift bantlı şebekeler
· 55 - 260 dakika arası bekleme süresi
· 2 saat 40 dakika - 4 saat 45 dakika arası konuşma süresi
· BLC -1 bataryası ile 110 g ağırlık ve 100 cc hacim

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!