New York Times’ta kavga

Güncelleme Tarihi:

New York Times’ta kavga
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2014 01:01

NEW York Times (NYT), geçen hafta ilk kadın genel yayın yönetmeni Jill Abramson’ın işten çıkarılmasının ardından büyük bir tartışmanın içine düştü.

Haberin Devamı

Amerikan gazetesinin köşe yazarı David Carr, ilk kadın yayın yönetmeni Jill Abramson’ı kovan gazete sahibi Arthur Sulzberger’ı sert sözlerle eleştirdi. Gazete, Carr’ın makalesini birinci sayfasından anonsladı. NYT’nin medya konusunu işleyen köşe yazarı David Carr, Abramson’ın işten çıkarılma şeklini kınayarak Sulzberger’a çalışanlar ve okuyucuların da gazetenin sahibi olduğunu söyledi.

New York Times’ta kavga

Geçen cuma günü NYT’nin patronu, sürpriz bir şekilde 2010’da genel yayın yönetmenliğine getirilen Abramson’ın görevden alındığını duyurmuştu. Kararın ardında Abramson’ın erkek olan selefinden düşük maaş aldığı için avukat tutmasının yattığı öne sürülünce ‘cinsiyet eşitsizliği’ tartışması başladı. Abramson’ın yardımcısı Dean Baquet ile yaşadığı anlaşmazlığın görev değişimine neden olduğu da iddia ediliyordu. Sulzberger ise kovulma nedeninin Abramson’ın çalışanlara kötü davranması, iletişim eksikliği ve keyfi kararlar alması olduğunu söylemişti. Yerine getirilen Baquet, gazetenin ilk Afrikalı Amerikalı genel yayın yönetmeni oldu.
Gerçekte ne olduğu merak edelirken Carr kavgayı açık bir dille okuyuculara anlattığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!