New York’ta 3 restoran açtı kavşağa adı verildi

Güncelleme Tarihi:

New York’ta 3 restoran açtı kavşağa adı verildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2008 00:00

New York’ta yaşayan Kıbrıslı işadamı Ayhan Hasan, bir semte 3 adet restoran açınca kavşağa adını verdiler.

1972 yılından beri yaşadığı Long Island’da toplam 7 Türk restoranı açan Hasan’ın Port Washington semtinde aynı kavşakta 3 binayı alıp restorana çevirmesi üzerine kent belediyesi kavşağa "Ayhan’s Corner" adını verdi. Öğrencilik yıllarında müftü olsun diye ailesi tarafından Adana’ya İmam Hatip Okulu’na gönderilen Kıbrıslı Ayhan Hasan, kısa süre sonra okuldan kaçtı ve gemici oldu. Daha sonra ABD’ye yerleşerek New York’ta yıllarca Yunan restoranlarında çalışan Ayhan Hasan, içinde sürekli olarak Akdeniz mutfağını Türk lezzeti ile sunma hayalini yaşadığını ancak cesaret edemediğini söylüyor. Port Washington’da dolaşırken çöpte tesadüfen bir Samsun sigarası paketi bulan Hasan, "Amerika’da insanlar Samsun sigarası içiyorsa Adana kebap da yerler diye düşünerek restoranı açmaya karar verdim" diyor. Port Washington’da "Ayhan’s Shish Kebab", "Ayhan’s Fish-Kebab Restaurant" ve "Ayhan’s Mediterranean Marketplace" isimli 3 restoranı bulunan Ayhan Hasan’ın kendi adını taşıyan özel salata sosları da marketlerde ve internette satılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!