Net Grubu borç ödedi

Güncelleme Tarihi:

Net Grubu borç ödedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2006 11:20

Net Grubu, İstanbul Yaklaşımı kapsamında yeniden yapılandırılan borçlarını ödedi.

Net Turizm Ticaret ve Sanayi'nden İMKB'ye gönderilen açıklamada, Net Grubu'nun ve bağlı şirketlerin Halk Bankası, İş Bankası, Garanti Bankası, TMSF, Vakıfbank, Finansbank, Bayındırbank (Birleşik Fon Bankası), Maramarabank İflas Dairesi ve Impexbank İflas Dairasi arasında imzalanan 2 Nisan 2004 tarihli finansal yeniden yapılandırma sözleşmesi kapsamında, Garanti Bankası'nın yapılacak ödemelerin paylaştırılması için görevlendirildiği belirtildi. Garanti Bankası'na sözleşme gereğince ödemelerin bugün itibariyle yapıldığı bildirildi.

Açıklamada bu kapsamda Halk Bankası'na 1 milyon 78 bin dolar ve 546.9 bin Euro, Garanti Bankası'na 378.8 bin dolar ve 699.5 bin Euro, İş Bankası'na 634.5 bin euro, Vakıflar Bankası'na 15 bin dolar, TMSF (RCT Varlık Yönetimi) 407.6 bin dolar ödendiği belirtildi.

Net Grup böylece 2 milyon 430 bin doları anapara ve 1 milyon 831 bin doları faiz olmak üzere toplam toplam 4 milyon 279 bin dolarlık ödeme yaptı.

Bankalara olan borçların tasfiyesiyle ilgili çalışmaların Net Şirketler Grubu tarafından yürütüldüğü belirtilen açıklamada, borcun indirimli olarak erken ödenmesi olanaklarının araştırıldığı kaydedildi.

Yapılan ödemelerin haricinde Net Grubu'nun Marmara Bankası İflas Dairesi'ne ödenmesi gereken 1 milyon 234.7 bin dolar anapara, Impexbank İflas Dairesi'ne ödenmesi gereken 688.8 bin dolar anapara ve hesaplanacak faizlerin, 30 Haziran 2006 tarihli taksit ödemeleri için, tüm borçların indirimli olarak bir defada ödenmesi için, Net Şirketler Grubu tarafından yapılan müracaatın cevabının beklendiği belirtildi. Ödemelerin gelecek cevaba göre yapılacağı ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!