Nepal'de ilk kez Türk günleri

Güncelleme Tarihi:

Nepalde ilk kez Türk günleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2002 01:55

Nepal'in Türkiye'deki Fahri Başkonsolosu Behiç Önel ve Nepal Konsolosu Prof. Dr. Günseli Malkoç Hindistan ve Nepal'de Türk günleri düzenliyorlar. Tamamen sponsorlar ile düzenlenen Türk günlerinin Nepal ayağı ile Türkiye'yi fazla tanımayan bu ülkede ilk kez geniş bir tanıtım etkinliği düzenlenmiş olacak.

Türkiye'de daha önce 2 Nepal Haftası düzenlediklerini belirten Malkoç ‘‘Nepal'de Türkiye hemen hiç tanınmıyor. Ülkeler arası resmi hiçbir anlaşma yok bizler fahri konsolosluklar olarak iki ülke arasında sevgi ve dostluk bağlarını geliştirmeye çalışıyoruz, bunun için de çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Bunlar arasında kültür günleri, öğrenci bursları ve kültür gezileri var’’ dedi.

Tanıtım ekibi 4 Kasım'da yola çıkacak. Etkinliğin Hindistan ayağı, eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın da kaldığı Yeni Delhi'deki Maurya Sheraton Otel'de yapılacak. 7 Kasım'da otelde yapılacak basın toplantısı ile başlayacak Türk günleri aynı akşam etkinliğe destek veren Büyükelçi Hasan Göğüş tarafından Türkiye'nin Hindistan Büyükelçiliği'nde verilecek bir resepsiyon ile sürecek. Ekip, ayın 11'inde Tac Mahal'ı ziyaret ederek Nepal'e uçacak.

Nepal'de 14 - 17 Kasım arasında yapılacak program ise Soaltee Crowne Plaza'da gerçekleşecek. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Türkiye'yi tanıtan fotoğraf sergisi, ve Türk sanatçılarının özgün baskı karma sergisi sunulurken, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Fuat Kökek'in Türkiye ile ilgili kısa metrajlı tanıtım filmleri, Turizm Bakanlığı'nın çektiği Türkiye'nin tanıtım filmleri de gösterilecek. Taç Vakfı da Sultanahmet'te yapılan ses ve ışık oyunları kaseti ile katkı yaparken etkinliğe Türk sanatçılar da katılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!