Nar Taneleri örnek proje seçildi

Güncelleme Tarihi:

Nar Taneleri örnek proje seçildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2011 00:00

2011 Avrupa Gönüllülük Yılı kapsamında şirketlerin çalışan gönüllülüğü ile istihdam edilebilme konusunda yaptıkları çalışmaların değerlendirildiği “Avrupa Çalışan Gönüllülüğü Ödülleri” 17 Mart 2011 tarihinde Londra’da verildi.

Haberin Devamı

21 ülkenin en iyi projelerinin yarıştığı törende, Nar Taneleri, “Örnek Proje” seçildi. “Nar Taneleri” adına ödülü Elif Boyner aldı.

Nar Taneleri projesi, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı yetiştirme yurtlarında yetişen 18-24 yaş arası genç kadınların hayata ve istihdama hazırlanmasını hedefliyor. Proje, Çalışan Gönüllülüğü Ödülleri kapsamında, Türkiye’nin en iyi inovasyon projesi seçilmişti. Londra’da 21 ülkenin en iyi projelerinin yarıştığı Avrupa Çalışan Gönüllülüğü Ödülleri’nde büyük beğeni kazanan Nar Taneleri, “Örnek Proje seçildi. Nar Taneleri Projesi adına ödülü alan Elif Boyner duygularını şöyle ifade etti: “Gururla hayata geçirdiğimiz projemizin bu ödülle onurlandırılmış olmasından büyük mutluluk duyduk. Sosyal sorumluluk çalışmalarımız ile Türkiye'yi Avrupa'da temsil ettik. Avrupa Komisyonu, Business in the Community International ve Engage tarafından çalışmalarımızın onurlandırılması ve bu ödülü Türkiye'ye götürüyor olmak bizim için ayrıca çok değerli".

Haberin Devamı

Nar Taneleri Projesi, kadın-erkek eşitliğinin sağlanması, kadın yoksulluğunun önlenmesi, dezavantajlı grupların sosyal uyumu, gençlerin ve kadınların istihdamına yönelik çalışmaları kapsıyor.

Genç kadınları hayata katıyor

Proje Türkiye’de ilk defa dezavantajlı gruplar için uygulanan dönüşümsel mentorluk ile genç kadınlara uzun süreli kurumsal destek veriyor. Bugune kadar 30 ilde çalışmalarını yürüten proje kapsamında, 2011 yılında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 21 ilde çalışmalarına başladı. 15 gün süren kişisel gelişim ve iş arama becerilerinin geliştirilmesi ve kadın güçlenme eğitimleri sunan proje, eğitimler esnasında Boyner Grubu Gönüllüleri tarafından planlanan ve uygulanan sosyal içerme programı ile genç kadınların iş dünyasından rol modeller ile buluşmalarını sağlıyor. Eğitim çalışmalarını tamamlayan genç kadınlar, eğitimde edindikleri bilgileri hayata geçirme konusunda bir yıl süreyle PERYÖN (Türkiye Personel Yönetimi Derneği)  üyesi gönüllü mentorlerden, dönüşümsel mentorluk desteği alıyorlar. NAR TANELERİ Projesi’nde Boyner Grubu çalışanları ve PERYÖN gönüllüleri 5525 saat gönüllü zaman ile genç kadınların kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağladılar.

Haberin Devamı

Projenin ilk iki yılında elde edilen sonuçlar:

- 2009 yılında birlikte çalıştığımız genç kadınların yüzde 82’si istihdama katıldı. 2010 yılında birlikte çalışmaya başladığımız genç kadınlar mentorluk desteği almaya devam ediyorlar.

- Meslek ve kariyer konusunda, okul yaşamından çalışma hayatına geçişte rehberlik; eğitimine devam etmek isteyen genç kadınlara eğitim ve kariyer danışmanlığı verildi. Genç kadınların yüzde 15’i eğitimine devam etme kararı aldı.

- Sosyal, kültürel ve tarihi etkinlikler aracılığı ile rol modellerle buluşmaları sağlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!