Güncelleme Tarihi:
Erdoğan Namet'in açılışında / Foto Galeri
700 kişinin istihdam edildiği tesis 100 milyon liralık yatırımla 2 yılda hayata geçirildi.
Namet'in et entegre tesisi, Avrupa Birliği’nin hijyen standartlarına uygunluğuyla dikkat çekiyor. Namet Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Kayar, “Tesisin otomasyon, hijyen, makine parkuru biraraya getirilip bunlardan çıkan değerlerde AB normlarında numara verilecek. Avrupa’da da sıralamaya girecek. Bizim hedefimiz ilk 3’e girebilmek” dedi.
Namet, 2009 yılında yüzde 10’un üzerinde büyüyerek 330 milyon lira ciroya ulaştı. Şirketin 2010 hedefi ise 500 milyon lira.
Hijyen açısından en ileri tekniklerin uygulandığı, 34 bin 600 metrekare kapalı alana kurulu, 700 kişinin istihdam edildiği tesisler, yılda 25 bin ton kemiksiz et işleme, 10 bin ton şarküteri, 3 bin ton donuk köfte ve burger, 5 bin ton ileri işlenmiş ürün üretme kapasitesine sahip.
Namet'in dana, hindi ve piliç etinden üretilmiş üç ayrı grupta 100'ü aşkın ürün çeşidi bulunuyor. Tesislerde işlenen etler, Namet'in Adapazarı'ndaki kendi çiftliğinden geliyor.