Güncelleme Tarihi:
Cengiz Kurtoğlu'ndan Mustafa Sandal'a Deniz Seki'den Hakan Altun'a kadar 50'ye yakın kişiyi sanat dünyasına kazandıran Şahin Özer, Türkiye müzik sektörü hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Posta'dan Murat Gülderen'in haberine göre, Türk müzik sektörünün bir kaç yıldır sadece 100 milyon dolar büyüklükle kendini döndürmeye çalıştığını kaydeden Özer, son 10 yılda 150'den fazla yapımcının iflas ettiğini söyledi. Özer, "Yoğun rekabet nedeniyle dijital müzik platformlarıyla çok cüzi miktarlarla anlaşma yapılıyor. Kuruş fiyatına müzik indiriliyor. Üretim durdu, sanatçı küstü. Hakkımız aranmıyor" dedi.
CİDDİYE ALINMIYORUZ
Otellerde, AVM'lerde, restoranlarda çalan her bir müziğin bile telif hakkının olduğunu ancak kimsenin buna riayet etmediğini kaydeden Özer "Yıllardır bir sistem otutturulamadı. Milyar dolarlar heba oluyor. Belediyelerin işyeri ruhsatı verirken müzik ücreti de kesmesi gerek. Devlet bizi şu ana kadar hiç ciddiye almadı. Dizilere verilen destek, müzik sektörüne verilmedi. Yapımcı da önünü göremediği için Türkiye'yi sallayacak sanatçı çıkmıyor. Türkiye'de 2 yılda sadece 1 sanatçı yıldız olabiliyor. Topyekün Milli bir sanat politikası oluşturulmalı" açıklamasında bulundu
500 TL'YE BESTE
Tüm sanatçıların bir konfederasyon çatısı altında toplanması gerektiğine dikkat çeken Şahin Özer şöyle devam etti: "Nerede müzik çalıyorsa buradan sanatçının alacağı bir hak vardır. Şu an gerçek haklar elde edilemiyor. Böyle olunca beste ve söz üretimi de duruyor. Şu an bazı ünlü söz yazarı ya da bestekarlardan 500 TL'ye bile bir eser alınabiliyor. Eseri söyleyen de kazanamıyor yazan da. TV'lerde zengin sandığınız pek çok sanatçı zorluk içinde"
YILDIZ OLMAK MUCİZE
Yeni türeyen prodüksiyon şirketlerinin de işi bilmediği için kısa sürede battığını ifade eden Şahin Özer "Her yıl en az 100 tane prodüksiyon yapılmasına rağmen 2 yılda sadece 1 kişi meşhur olup piyasaya çıkıyor. Başarı için artık mucize gerekiyor. İyi bir prodüksiyonun bedeli 400 bin liradır. Burada yılda batan para 1 milyar lirayı aşıyor" açıklamasında bulundu.
YATIRIM DA BİTTİ
Şahin Özer, onca yapılan müzik ve ses yarışmalarına rağmen buralardan neden hala bir kişinin bile meşhur olamamasını şöyle yorumluyor: "Acun'un yaptığı ses yarışması başarılı. Güzel seslere rastlıyorum. Burada sahne alan 10'dan fazla kişi üzerinde çalışılsa Türkiye'yi sallayacak potansiyele sahip kişiler çıkar. Ama mevcut yapıda kimse bu tür ciddi yatırımlara girmek istemiyor."
SES DİNLEMEYE DEVAM
Şahin Özer hala ünlü olma hayaliyle pek çok kişinin sesini dinletmek için geldiğine de dikkat çekerek "Kimseyi geri çevirmiyorum. Ben bu işin artık profesörüyüm. Sektörde 50 yılımı doldurdum. Kimsenin ümidini kırmadan mevcut dönemde bu yolun ne kadar zor olduğunu, pembe hayallere kapılmamalarını anlatıyorum" dedi.
DÜNYA STARI HEDEFİ
Türkiye'ye 50'ye yakın star kazandırdığına da vurgu yapan Şahin özer hedefim dünya çapında bir yıldız çıkarmak" diye konuştu.