Güncelleme Tarihi:
Anadolu’nun çeşitli yörelerinden toplanan eşyaların satışa sunulduğu Ortaçağ Bakkalı’na gelen turistler önce şaşırsalar da geçmiş yıllarda kullanılan eşyaları inceleyerek alışveriş yapmaya başladı.
Bodrum'da Ortaçağ Bakkalı / Foto Galeri
Dereköy’de 5 yıl önce el sanatları ustası Şakir Özgül tarafından Kamil Gök Zeytinyağı Yağhanesi’nde tadilat yapıldıktan sonra açılan Halikarnassos Ortaçağ Bakkalı, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Tur operatörlerinin de gezi programlarına aldığı bakkal, yöreden ve Anadolu’nun çeşitli köylerinden toplanan 50 ile 300 yıllık eşyaları satışa sundu.
Müzeyi andıran tarihi yağhane taş binası ile de ortaçağ atmosferinin yaratıldığı bakkalda, hamur tekneleri, tahta leğenler, at arabaları, tarım ve çiftçilikte kullanılan materyaller, zeytinyağı küpleri, demir ütüler, çeyiz sandıkları, cam damacanalar, tel dolaplar, kilim ve halılar, tahta kaşıklar, ayran kovanları, köy tabakları, ibrikler, takunyalar, elbiseler, eski fotoğraf ve çerçeveler, avcılıkta ve savaşta kullanılan silahlar, çanlar, plaklar, tepsiler, ot süpürgeler, yağdanlıklar, mumluklar, eski tartılar, süs ve takı eşyalarının yanı sıra zeytinyağı, buğday, kekik, adaçayı gibi yörenin tarım ürünleri satışa sunuluyor. İnsanların dekorasyon ve koleksiyonları için tercih ettiği ve gezdiği bakkalda, ürünler üzerinde hiçbir oynama veya süsleme yapılmadan doğal haliyle satılıyor.
Şakir Özgül, yerli ve yabancı turistlerin ilgisinden memnun olduklarını söyledi. Özgül, "Bu benim de merakımdı. Eski, geçmişte kullanılmış malzemeleri yeniden değerlendirmeyi seviyorum. Bakkalımıza turistler kadar Bodrum’da yaşayan mimarlar ve evine farklı bir dekor yapmak isteyen insanlar gelerek alışveriş yapıyor. Büyük bir şaşkınlık ve hayranlıkla o dönemdeki insanların kullandığı eşyaları ve malzemeleri inceliyorlar" dedi.