Güncelleme Tarihi:
Türkiye’nin ekonomisinden övgüyle söz eden ABD tarafı, PNB yapılanmasını en hızlı biçimde Türkiye’nin oluşturduğu ve projeleri hayata geçirmede yine Türkiye’nin öncülük ettiği mesajını verdi.
İlişkiler gelişecek
Washington’da düzenlenen zirvede de, hedef ülkelerde PNB çerçevesinde hangi adımların atıldığı, ne gibi projelerin yürütüldüğü gibi konularda görüş alışverişinde bulunuluyor ve karşılıklı deneyimler paylaşılıyor. Zirvede, hem hedef ülkeler ve ABD’deki girişimciler arasındaki bağlantıları artırmanın hem de bu ülkelerin kendi aralarındaki ilişkilerini geliştirebilmelerinin yolları üzerinde duruluyor. Türkiye’nin hem PNB bünyesindeki yapılanmasını tamamlaması hem de somut projeleri uygulamaya başlamasıyla girişimin diğer hedef ülkelerinden ileri bir konumda olduğuna işaret edilirken, ABD’den bu projeleri daha çok gündeme getirmeleri ve desteklemelerini istediklerini kaydetti.
En büyük varlığımız
Türk girişimcilerinin önemine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: “PNB-Türkiye platformu olağanüstü ilerleme gösterdi. Projeler Türkiye’de girişimciliğin daha da geliştirilmesi ve başarılı girişimcilerin daha görünür hale getirilmesi üzerine odaklandı. Girişimcilerimiz, Türk ekonomisinin en önemli kaynağı, onlar bizim en büyük varlığımız. Girişimciliğin güçlendirilmesi tüm bölge için kritik önem taşıyor. Sadece girişimci bir orta sınıf, bölgede demokrasi ve istikrarı sağlayabilir.”
PNB nedir
PNB, ABD Başkanı Barack Obama’nın Müslüman dünyasına yönelik Kahire konuşmasında dile getirdiği “yeni başlangıç” hedefini karşılamak üzere, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton tarafından, ABD’nin eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright, Aspen Enstitüsü Başkanı Walter Isaacson ve The Coca-Cola Company Başkan ve CEO’su Muhtar Kent ile birlikte 27 Nisan 2010’da başlatılmıştı.