‘Mürekkep’ için 10 milyon lira yatırdı, Avrupa’da ilk 5’e girecek

Güncelleme Tarihi:

‘Mürekkep’ için 10 milyon lira yatırdı, Avrupa’da ilk 5’e girecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2010 00:00

Yaşar Holding iştiraklerinden DYO Bornova Matbaa Mürekkepleri, Manisa’da 10 ayda 10 milyon liralık yatırım yaptı.

Haberin Devamı

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, 2 yıl planlamasını yaptıkları Manisa’da hizmete giren yeni fabrikanın 10 ay gibi kısa bir sürede inşa edildiğini ve yıllık 25 bin ton mürekkep üretim kapasitesine sahip olduğunu söyledi.
İhracat artacak
Başlangıçta yüzde 75 kapasite ile çalışacaklarını, yeni fabrikayla sektörde güçlerinin arttığını vurgulayan Yiğitbaşı, şöyle konuştu: “Mürekkepte Doğu Avrupa, Rusya, İran, Suriye, İsrail’e 3 milyon dolarlık bir ihracat yapıyorduk. Buradaki üretim tesisiyle ile komşu ülkelere yapacağımız ihracatı arttıracağız ve bu rakamı 3 yılda 5 milyon dolara çıkartacağız. Türkiye’deki mürekkep pazarı büyüklüğü 200 milyon dolar. Bu pastada yüzde 35’le lider olduk. Manisa’daki fabrika ile yüzde 5’lik
bir büyüme kaydedeceğiz.”
Avrupa’da ilk 5’te
“Mürekkep pazarının dünyadaki büyüklüğü 18 milyar dolar. Bu pazarda ilk 5’te yer alan batılı firmalar pazarın yüzde 70’ine hakim” diyen Yiğitbaşı, bu fabrika ile hedeflerinin 5 büyük mürekkep üreticisi ile rekabet etmek olduğunu vurguladı. Yiğitbaşı, 220 kişinin istihdam edileceği 20 bin metrekare üzerine kurulan DYO Bornova Matbaa Mürekkepleri tesisinin Avrupa’da ilk 5 fabrika içerisinde yer alacağını yanısıra Balkanların ve Orta Doğunun ise ilk sırada olduklarını kaydetti.
Banknot mürekkebi
1968’de Türkiye’de ilk matbaa mürekkeplerini üreten Dyo’nun yeni fabrikasında 300 farklı ürün gamı olduğunu belirten Yiğitbaşı, “Gazete-dergi, tabaka ofset, kumaş, deri, cam ve metal boyalarının dışında banknot mürekkebi üretilecek. Yeni tesiste Türkiye’de ilk kez kullanılacak makine parkı ile üretimdeki kaliteyi arttıracağız.”

Haberin Devamı

Yaşar Holding 2010 yılında yüzde 15 büyüdü

YAŞAR Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, “Holding olarak bu yıl sonuna yüzde 15 büyüme ile 2.5 milyar liralık bir ciroya ulaşacağız. Holding şirketlerinden Pınar ve Dyo’nun bu cirosu yüzde 90’nı oluşturdu. 2011 yılında ise yine Türkiye’nin milli gelir rakamının üzerinde bir büyüme gerçekleş-tireceğiz. Hedeflerimiz en az yüzde 10 büyüme gerçekleştirmek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!