Mükemmel finans

Güncelleme Tarihi:

Mükemmel finans
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2016 01:28

SABANCI Üniversitesi, Akbank’ın kurucu sponsorluğunda Finansta Mükemmeliyet Merkezi’ni (CEF-Center of Excelence in Finance) hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Merkezde, finans alanında çeşitli araştırmalar ve konferanslar ile seminer ve sertifika programları gerçekleştirilecek. Akademisyenler, endsütri yöneticileri, devlet kurumları ve yatırmcıların bir araya getirilmesi hedeflenen CEF’te finansal alandaki temel bilgilerin gerçek hayatta kullanılabilir uygulamalara döşüntürülmesine katkı sağlananacak. Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, kurumsal sosyal sorumlululk çalışmalarında kültür-sanat, girişimcilik ve eğitim projelerine odaklandıklarını belirterek, “Eğitim konusunda CEF ile Türkiye’de önemli bir ihtiyacı gidermeyi amaçlıyoruz.

Sabancı Üniversitesi ile birlikte hayata geçirdiğimiz Türkiye’nin ilk finans mükemmeliyet merkezi olacak Center of Excellence in Finance (CEF), bizi şimdiden çok heyecanlandırıyor” dedi. Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker ve Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı ve CEF Kurucu Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın da katıldığı toplantıda konuşan Suzan Sabancı Dinçer, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“CEF ile akademi, finans sektörü ve reel sektör arasında bir köprü kurmayı amaçlıyoruz. CEF; önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye’deki finans profesyonellerinin birikimlerini tamamlayan, onlara değer kazandıran, yetişmelerinde önemli rol oynayan uluslararası bir platform olacak.” Suzan Sabancı Dinçer’in CEF projesinin fikir annesi olduğunu belirten Nihat Berker de, “Sabancı Üniversitesi bu merkez ile finans sektöründe gereksinim duyulan bilgiyi, uluslararası standartlarda vereceği eğitimler ve yayınlayacağı araştırma raporları ile sağlayacak ve bu alandaki eğitim enstrümanı olmaktan mutluluk duyacaktır” diye konuştu. CEF Kurucu Başkanı Demirtaş ise, CEF’in Danışma Kurulu üyelerini tanıtırken, önümüzdeki dönem faaliyetleri konusunda ayrıntılı bilgi verdi. 3 Haziran 2016’da finans alanında dünya çapında üne sahip isimlerin yer alacağı bir konferansa hazırlandıklarını kaydeden Demirtaş, ekim 2016’da da ilk sertifika programının başlayacağını söyledi. Kâr amacı gütmeyen bir kurum olan CEF’in danışma kurulunda ise Suzan Sabancı Dinçer, Daron Acemoğlu, Josef Ackermann, Lord Stephen Green, Dante Roscini, Robert Rubin ve Larry Summers yer alıyor. 

BAKMADAN GEÇME!