Güncelleme Tarihi:
İstanbul'da yıllarca gıda sektöründe çalışan mühendis Süphan Feyza Bektaş, şehirden ve teknolojiden uzaklaşıp 30'dan fazla ülkeyi gezerek farklı kültürleri tanıdı, ardından memleketi Samsun'un Bafra ilçesine yerleşip kafeterya açarak yaşamını sürdürme kararı aldı.
Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra yıllarca İstanbul'da gıda sektöründe çalışan 42 yaşındaki Süphan Feyza Bektaş, daha sonra şehirden ve teknolojiden uzaklaşmayı tercih etti. Kamboçya, Hindistan, Fas, İran, ABD, İtalya gibi 30'dan fazla ülkeyi gezdikten sonra doğup büyüdüğü Samsun'un Bafra ilçesine yerleşme kararı alan Bektaş, dedesine ait eski binayı kafeterya haline getirip, annesiyle yöresel ev yemekleri yapıp satarak hayatını sürdürüyor.
Bektaş, AA muhabirine, üniversiteyi bitirdikten sonra dil eğitimi için gittiği İngiltere'de bir süre çalıştığını, daha sonra İstanbul'a dönerek mühendislik yaptığını söyledi. Bir zaman sonra bu işlerin kendisine göre olmadığını fark ettiğini belirten Bektaş, stres ve sürekli hareket halindeki şehrin kendisine yorucu geldiğini anlattı.
Gezdiği ülkelerin kendisi için iyi bir deneyim sağladığına dikkati çeken Bektaş, şöyle devam etti: "Dünyanın birçok ülkesinde yaşadım, güzel dostluklar kurdum ama aradığım mutluluğu, huzuru burada, memleketimde buldum. Kurduğum kafeteryada tarihi ve o dönemki kültürü yaşatmaya çalışıyorum. Evdeki bütün eşyalar tarihi eser. Bahçesini de eski eşyalarla süsledim.