Moskova tamam hedef Amerika

Güncelleme Tarihi:

Moskova tamam hedef Amerika
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2014 01:20

MOBİLYA aksamları üreticisi SAMET Avrupa’daki üçüncü showroom’unu Moskova’da açtı. 1973 yılında kurulan SAMET yeni showroom’uyla birlikte İtalya ve Almanya pazarından sonra Rusya’da da bir showroom açmış oldu.

Haberin Devamı

SAMET’in davetlisi olarak gittiğimiz Moskova’da Yönetim Kurulu Başkanı Saldıray Kızıltan, “Önümüzdeki yıllarda Amerika’da da bir showroom açmayı planlıyoruz” dedi. 2400’ü aşkın ürün çeşidi bulunan SAMET 32.000’i kapalı olmak üzere 80.500 m²’lik bir alanda İstanbul’da çalışmalarını sürdürüyor. Firmanın 1.300 çalışanı bulunuyor. Şirket için Ar-Ge oldukça önemli bir alan firmanın sadece Ar-Ge departmanında 130 kişi çalışmakta. Moskova’daki showroom açılışında bir araya geldiğimiz Kızıltan 2013 yılında istikrarlı büyüme gösterdiklerini belirtti. Kızıltan; “Fabrika yatırımlarımızla üretim kapasitemizi artırdık. Mevcut yatırımlarımızı ikiye katladık. Üretim tesislerimiz toplam 80.500 m²’lik alana ulaşmış oldu” diye konuştu.

Moskova tamam hedef Amerika


ELA İLE FARK YARATIYOR

SAMET 2013 yılında, Defne Koz tasarımı ELA elastik menteşe kapağı ile Alman Tasarım Konseyi tarafından “İç Tasarım İnovasyon Ödülü”ne; 2014 yılında ise IF DESIGN’da ‘Ürün Tasarımı’ kategorisinde ödüle layık bulundu. İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından yayınlanan ‘İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2012’ listesinde 44.sırada yer alan firmanın üretimden satışlarının toplam tutarı 152 milyon 500 bin TL oldu. 2013 yılında ise 53 milyon 150 bin TL tutarında ihracatıyla Türkiye’nin toplam mobilya aksamları ihracatının %30’unu gerçekleştiren 6 firma arasında bulunan SAMET, İMMİB tarafından verilen ‘İhracatın Yıldızları’; Dünya Gazetesi tarafından düzenlenen İhracatın Yıldızları/İhracatı Teşvik Ödülleri’nde ise Turquality kapsamındaki çalışmaları nedeniyle ‘Markalı İhracat’ dalında ödüller de aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!