Milyonlar için kritik görüşme başladı

Güncelleme Tarihi:

Milyonlar için kritik görüşme başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2015 01:02

Kamu görevlilerinin 2016-2017 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere yürütülecek toplu sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısı başladı.

Haberin Devamı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Reşat Moralı Toplantı Salonu'ndaki görüşmelerde Kamu İşveren Heyeti'ne, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyetine ise Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın başkanlık yapıyor.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de yer aldığı görüşmeye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem, Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü İlhan Hatipoğlu, yetkili sendikaların temsilcileri ve ilgili bürokratlar katıldı.

Türkiye Kamu Sen ve Memur-Sen üyeleri arasında oturma düzeni sebebiyle tartışma yaşandı. Salondaki gerilim nedeniyle toplantı 45 dakika gecikmeli başladı.

Toplantıdan önce, KESK Genel Başkanı Özgen, basın açıklaması yapmak için sabah saatlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yürümek isteyen KESK üyelerine polisin müdahale etmesine tepki gösterdi.

Haberin Devamı

ÇELİK TOPLANTI ÖNCESİ KONUŞTU

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, memurlarla görüşme öncesinde basın mensuplarına açıklama yaptı.

Çelik, görüşmelerle ilgili teknik detaylar verdi ve şöyle konuştu:

"İki yıllık toplu görüşme sürecinde ciddi deneyimler elde ettiğimizi belirtmek istiyorum. Geçmiş yıllarda bu masalarda yapılan konularda eksiklik hissettik. Hizmet kollarıyla daha iyi diyalog kurulmasını temenni ediyoruz. Toplu sözleşme görüşmelerinin hayırlı olmasını diliyorum. "

KEŞKE DAHA ÖNCE YAPILSAYDI...

Faruk Çelik toplu sözleşme görüşmelerinin ilk turunun ardından konuştu.

Çelik, görüşmelerde farklı taleplerin olduğunu ifade etti ve şöyle devam etti:

"4688 nolu yasasının tüm yasalar gibi değiştirilebilecek yanları vardır. Kadın istihdamının artırılması gibi ciddi talepler var. G20 toplantıları var şimdi, ona göre hareket edilecek. Nerede ne noksan var diye 2012'den bu yana, özellikle iş sağlığı güvenliğiyle ilgili gerekli tüm düzenlemeleri yerine getirmiş bir bakanlıktır Çalışma Bakanlığı. Keşke 2012'de değil de 2002'de ya da 1992'de yapılabilseydi. Her yıl iş kazaları gerçekleşiyor. Hapis cezasına kadar bu iki yıl içinde yasal düzenlemeler yapılmıştır. İşçilerin iyi eğitim alması için çalıştık."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!