Milenyum kábusu

Güncelleme Tarihi:

Milenyum kábusu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

Belediyenin iç ve dış borcu 54 trilyon

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yeni yıla uçan kuşa borçlu giriyor. 54 trilyonluk iç ve dış borç, Başkan Kumbul'un uykularını kaçırıyor

Sorunlar askıda kaldı

54 trİlyon lirayı bulan borçların büyük miktarının önümüzdeki yıl içinde ödenecek olması, Başkan Dr. Bekir Kumbul'u perişan etti. Kentin çözüm bekleyen sorunlarına, bir de trilyonluk borçların eklenmesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi için milenyumu kabusa çevirdi. Belediye yeni bin yıla umutsuz giriyor.

İşçilerin durumu vahim

En fazla işçiye olan 1.1 trilyon liralık borcu düşündüğünü belirten Dr. Kumbul, yeni kaynaklar yaratarak borç dağını eritmeyi planlıyor. Diğer belediyelerin de aynı sıkıntıyı yaşadığını belirten Antalya Belediye Başkanı Kumbul, çok kısa sürede Yerel Yönetim Yasası'nın değişmesi gerektiğini israrla söyledi.

Patronlara yatırım çağrısı

Migros'tan belirli bir miktar kira geleceğini belirten Dr. Bekir Kumbul, Doğu Garajı ve Eski Toptancı Hal arazilerinin de değerlendirilerek kaynak yaratılacağını söyledi. Başkan Kumbul borçların ödenmesi ve hizmetlerin aksamaması için Antalya'yı cazip bulan yatırımcılardan gelecek talepleri değerlendireceğini sözlerine ekledi.

Borç listesi

Maliyeye 8 trilyon lira. 385 milyarlık

devlet yardımı tümüyle buraya kesiliyor.

SSK'ya pirim borcu 2 trilyon lira

Müteahhitlere borç 2,5 trilyon lira

İşçiye mesai farkı ve ikramiye borcu 1.1

trilyon lira. Bu koşulda ödenemiyor.

Yurtdışı kredileri borcu 65 milyon dolar .

K.Ahmetoğulları'na 20 milyon mark borç

Eski Otogar alanı içine belediye sarayı yaptırılmayacak, yatırımlar dondurulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!