Milas ürünleri için stratejik işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Milas ürünleri için stratejik işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2022 07:00

MilasTicaret ve Sanayi Odası (MİTSO), Milas ürünlerine coğrafi işaretler alabilmek için Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile işbirliği başlattı.

Haberin Devamı

İşbirliği kapsamında, MİTSO Yönetim Kurul Başkanı Reşit Özer, Milas İlçe Tarım Müdürü Ali Parlu ve aynı kurumdan Ziraat Mühendisi H. Barlas Kaya bir araya geldi. Özer burada yaptığı konuşmada, “Milas çok zengin bir bölge. Bu bölgeye özgü de pek çok yerel ve özel ürünümüz var. Bu ürünlerimizin gelecek yıllarda yok unutulup yok olmaması ve bu ürünlere ticari bir değer kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. Bunun da ilk adımı ürünlerimize coğrafi işaret kazandırmak. Bu amaçla 4 ürünümüze almış olduğumuz coğrafi işaretlere ek olarak 7 farklı ürünümüz için de Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaret başvurumuzu yaptık. Başvurularımız için inceleme süreci devam ediyor” dedi.
Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Parlu da Bakanlık olarak tarımsal üretimin teşviki ve geliştirilmesi için çalışma yaptıklarını anlatarak bazı tarımsal ürünlerle işlenmiş tarım ürünlerine coğrafi işaret alınmasının üretimi teşvik edeceğini ve bu doğrultuda MİTSO’nun coğrafi işaret çalışmalarını destek olacaklarını ifade etti. İşbirliği kapsamında ilk coğrafi işaret çalışmasının Ören portakalı üzerine başlatıldığını belirten Ali Parlu “Ören portakalı için Ziraat Mühendisimiz Barlas Kaya tarafından bir rapor hazırlandı. Raporu, MİTSO’ya sunduk. İki kurum arasındaki işbirliğimiz ve bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı. Bölgede daha önce Milas El Halısı, Milas Zeytinyağı, Yağlı Zeytin, Tepsi Böreği için daha önce coğrafi işaretler alınmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!