Microsoft, .NET'i ‘devlet memuru’ yapmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Microsoft, .NETi ‘devlet memuru’ yapmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2002 01:39

Dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer, Microsoft'un her yerden,her zaman, kesintisiz olarak bilgiye ulaşma platformu olan .NET'i öncelikli olarak Avrupa'daki e-devlet projelerinde kullanmak istediklerini söyledi. Ballmer, ‘Avusturya’da başarılı bir e-devlet kurduk. Şimdi sıra Avrupa’nın diğer ülkelerinde’ dedi.

MICROSOFT CEO'su Steve Ballmer .net çözümünü hükümetlerin hizmetine soktuklarını ve Avrupa'lı hükümetlerle e-devlet projeleri gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Viyana'da düzenlenen, ‘‘Kapasiteyi hayata geçirmek’’ başlıklı toplantıda konuşan Ballmer, farklı standartlara uyum gösterebilen .NET platformumuzu Avusturya hükümeti için kullandık ve başarılı bir e-devlet projesi gerçekleştirdik. Şimdi aynı şeyi diğer Avrupa'lı ülkelerle birlikte yapmak istiyoruz'' dedi. Müşterilerin Microsoft'tan beklentilerinin her geçen gün arttığını belirten Ballmer, şöyle devam etti:

‘‘Microsoft olarak 1995'lerde rolümüz bu günkü kadar net değildi. Bugün ise, rolümüz çok daha net. Devletten, şirketlerden, müşterilerden çok net talepler alıyoruz. Bu istekler bize yapmamız gerekenler konusunda yol gösteriyor. Kendi alanımızdaki sorumlu liderliğimiz aynı zamanda bize yükümlülükler getiriyor. Bu yükümlülükleri yerine getirmek için daha çok çalışıyoruz, yatırım yapıyoruz ve açıklık ilkesinden taviz vermiyoruz.’’

Ballmer, sadece Microsoft'un değil bütün bilişim endüstrisinin günlük yaşamın gelişimi konusunda önemli katkılarda bulunduğunu ve bilişimin geleceğinin parlaklığı konusunda her hangi bir şüphelerinin bulunmadığını sözlerine ekledi. Ballmer, basın toplantısında Avusturya Hükümeti için geliştirdikleri elektronik imza projesi ve Hewlett Packard'la (HP) yaptıkları iş ortaklığından söz etti.

XML ÇÖZÜMÜ

Microsoft .Net platformunun XML standartı ile oluşturulduğunu ve XML'in diğer platformlarla uyumlu olduğunu belirten Ballmer, ‘‘Bu özelliği ile XML devlet projelerinde çok iyi sonuçlar verebilir’’ dedi.

NET'in bir başka avantajının da açıklık ilkesi olduğunu hatırlatan Ballmer, açık kodun devlet projelerinin güvenliği açısından çok önemli olduğunu söyledi. e-devlet projelerinin ‘‘sanal yönetim’’ olanağını yarattığını hatırlatan Ballmer, ‘‘Bu olanak,hükümetlerin etkinliğini arttırmakta, vatandaşlara verilen hizmetlerin kalitesini yükseltmekte ve milyarlarca dolarlık tasarruf sağlanmaktadır’’ dedi.

Microsoft ürünlerinin çok özel alanlarda kullanılabildiğini veya Microsoft'un talebe göre çözümler yaratabildiğini vurgulayan Ballmer,‘‘Biz bir çok projede sadece teknoloji desteği veren şirket değil, aynı zamanda sözkonusu projelerin stratejik ortağıyız’’şeklinde konuştu.

Avusturya Hükümeti için gerçekleştirdikleri dijital imza projesi ile gelecek yıl binlerce öğrencinin burs ve kredi işlemlerinin elektronik ortama taşınacağını kaydeden Ballmer, ‘‘Hayatı kolaylaştırdığımız için mutluyuz’’ diye konuştu. Toplantıda HP ile yaptıkları iş ortaklığından söz eden Ballmer, HP Başkanı Michael Capellas'ın mesajını video konferans aracılığıyla iletti. Capellas, yaptığı konuşmada, Microsoft ile ortak olarak gereçkeleştirdikleri proje çerçevesinde HP'nin 25 bin birimine ulaştıklarını ve kesintisiz, güvenli iletişim sağladıklarını anlattı.

Microsoft toplantısında konuşan Microsoft Avrupa Ortadoğu Afrika (EMEA) Başkanı Jean Philippe Courtois, Avrupa'da 20 milyon Küçük ve Orta Ölçekli şirket (KOBİ) bulunduğunu ve Microsoft olarak Kobi'lere yönelik çözümler vermeye devam edeceklerini söyledi. Türkiye'nin de içinde bulunduğu Güneydoğu Avrupa Bölgesi'ne özel bir önem verdiklerini vurgulayan Courtois,‘‘Bölgeyi Avrupa'nın gelişmiş ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) seviyesine getireceğiz’’ diye konuştu.

Telekom sektörüne daha çok bağlandık

MİCROSOFT CEO'su Steve Ballmer Microsoft'un telekomünikasyon sektöründeki gelişmelerden eskisine göre daha fazla etkilendiğini söyledi.

Microsoft .NET projesinin mobil alanda iletişimin olanaklarından yararlanmayı gerektirdiğini vurgulayan Ballmer, ‘‘.NET'i hayata geçirmek için Deutsche Telecom gibi büyük telecom şirketiyle görüşüyoruz’’ dedi. Geçmişte Microsoft'un telekomünikasyon şirketleri ile sıkı bir işbirliğine girmediğini hatırlatan Ballmer, ‘‘Ancak bu durumun hem olumsuz, hem de olumlu sonuçları oldu. Sun gibi şirketler telekomünikasyon şirketleri ile çok fazla çalıştılar ve telecom krizinden olulsuz yönde etkilendiler’’ diye konuştu.

XML ve PC tablet üzerinde çalışıyoruz

MİCROSOFT Ofis Çözümleri Başkan Yardımcısı Steven Sinofsky, Microsoft ekibinin ağırlıklı olarak XML tabanının geliştirilmesi ve PC Tablet üzerine çalıştığını söyledi. Farklı platformlarla uyum sağlayan XML tabanının zincirleme çözüm gerektiren projelerde çok verimli sonuçlar verdiğini belirten Sinofsky, ‘‘Bu nedenle Microrosft çözümlerinin tabanı olan XML'i geliştireceğiz’’ dedi. PC Tablet üzerinde de çalıştıklarını kaydeden Sinofsky önümüzdeki 6 ay içinde PC Tablet konusundaki gelişmeleri duyuracağız '' diye konuştu.

Microsoft'un bilgisyarın kullanımını kolaylaştırmak amacıyla, sesle, vucut diliyle kumanda, değişik araçlardan internete kesintisiz erişim üzerine çalıştığını vurgulayan Sinofsky, ancak bu alanda yapılan yeniliklerin devreye girmesinin zaman alacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!