Güncelleme Tarihi:
Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nün arazi toplulaştırma ihalesine katılan firmalar, bu konuda çok sayıda elemana ihtiyaç duyunca soluğu Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği’nde aldı. Firma yetkilileri, bu yıl mezun olan 17 öğrenciye iş teklifi yaptı.
Bu yıl Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan ve ayrıca ‘Bilgisayar Destekli Arazi Toplulaştırması Projeleme Kursu’na da katılan 17 ziraat mühendisi, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından 2009 yılından itibaren her yıl bir milyon hektar alanı kapsayan arazi toplulaştırmasında aranan eleman haline geldi. Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nün arazi toplulaştırma ihalesine katılan firmalar, bu konuda çok sayıda elemana ihtiyaç duyunca, soluğu Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği’nde aldı. Firma yetkilileri, bu yıl mezun olan 17 öğrenciye iş teklifi yaptı. Keplerini giyerek mezuniyet belgelerini alan öğrenciler, aralarından 4 temsilci seçerek firma yetkilileriyle görüşmek üzere Ankara’ya gitti ve iş görüşmesi yaptı.
ÖNCEKİ MEZUNLARDAN BAŞARILI PERFORMANS
Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Arıcı, arazi toplulaştırması ihalelerini alan yüklenici firmaların, proje mühendisi olarak yıllardır ağırlıklı biçimde Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü mezunu ziraat mühendislerini istihdam ettiklerini ve başarılı sonuçlar aldıklarını, bu yıl da ihaleyi alan firmaların toplu olarak bu bölüm mezunlarını aradıklarını ifade etti. Biyosistem Mühendisliği Bölümü ile ilgili de bilgi veren Prof. Dr. Arıcı, Ziraat Fakültesindeki yeni yapılanma kapsamında, Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümünün 2009- 2010 eğitim- öğretim yılından itibaren öğrenci alımını durdurduğunu, Avrupa ve Amerika’da olduğu gibi Tarım Makinası Bölümü ile Biyosistem Mühendisliği Bölümü adı altında yapılandırıldığını belirtti.
BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ NEDİR?
Geçen yıl ilk kez öğrenci alan Biyosistem Mühendisliği bölümünde öğrenciler, arazi ve su kaynaklarının geliştirilmesi, arazi toplulaştırılması, tarımsal yapılar, tarımda otomasyon, yeni gelişen teknolojiler, hassas tarım teknikleri, enerji ve makinalar, bitkisel ve hayvansal üretimde mekanizasyon uygulamaları, hasat sonrası mekanizasyon uygulamaları konularda eğitim görüyor. Öğrenciler, mezun olduktan sonra ‘Biyosistem Mühendisi’ unvanı alıyor.