Mevzuatı bırak işini yap

Güncelleme Tarihi:

Mevzuatı bırak işini yap
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2016 22:21

TÜRKİYE Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) toplantısının basına kapalı bölümünde 400’e yakın genç işadamının taleplerini ve şikayetlerini dinleyen Başbakan Binali Yıldırım, önemli mesajlar verdi.

Haberin Devamı

Toplantıda söz alan bir işadamı özellikle doğu ve güneydoğu bölgesinde mevzuat ile ilgili engellere takıldıklarından yakınarak, “Bürokratik engelleri kaldırdık diyorsunuz ama Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yatırım yapmak istediğimizde bu engeller ile hala karşılaşıyoruz” dedi. Yıldırım, bu şikayetin üzerine, “Biz gençlerin her zaman arkasındayız. Haklısın biz engelleri kaldırmak için çalışıyoruz ama işadamlarının yanında olmak yerine mevzuata tapıyorlar. Siz mevzuata tapmayın. Ama mevzuatı bahane de etmeyin, işinizi yapın. Mevzuatı bırak işini yap” ifadesini kullandı. Genç girişimcinin önemini vurgulayan Yıldırım, “Genç ruh eksilmesin Türkiye’nin en büyük sermayesi gelişen nüfusudur” diye konuştu. Bir işadamının yeni işletmeler açmak istediklerinin fakat bunun için Organize Sanayi Bölgesi’nde alanın yeterli olmadığını dile getirmesi üzerine ise Yıldırım, “Hani ülkede kriz vardı, hani şirketler kapanıyordu? Yurtdışındaki hainler, ‘Türkiye’de para kalmadı’ sözleri ile Türkiye ekonomisini dağıtmaya çalışıyor. Bakın kardeşimiz iş açacak, arsa istiyor. Bakın bazılarına göre kriz yokmuş. Çalışan çalışıyor, üreten üretiyor” dedi. Bir işadamının özellikle doğu bölgesinde yaşanan elektrik kesintilerine ise Yıldırım, “Elektrikle alakalı eleştirilerinizi anlıyorum ama her zaman devletin kurumlarının teşekkülü olmayabilir, suçu devlette bulmaya gerek yok. Elektrik paralarını ödemeden kaçanlar, kullanıp kullanıp bedelini ödemeyen insanlar var. Nasıl alt yapı yapılsın. Her şeyi devletten beklemek olmaz. Faturalarını ödemeyenlerin suçu, devete, vatandaşa yansıyor. Devletin suçu ne? Elektrik faturasını ödeyenin suçu ne? Biraz da bunu düşünmek gerek” ifadesini kullandı. 

Haberin Devamı

PAHALI OLSUN BİZİM OLSUN

GENÇ girişimlerden üretim yaparken “yerli malı” kullanmalarını isteyen Yıldırım, şunları söyledi: “Uluslararası alanda rekabetimizi arttırmaya yönelik yerli malı ürünleri tercih edin. Bizim yeterli olduğumuz alanlarda kendi ürünlerimizi tercih edelim. Olmayan ürün varsa tabii ki dışarıdan alacağız. Olan ürüne destek verirsek cari açık azalacak. Bunu pekâlâ yapabiliriz. Bu bir alışkanlığa dönüşürse o zaman biz yerli sanayiyi geliştirebiliriz. Yerli malı kullanırsak bu para ülke içerisinde dönecek. Pahalı da olsa yerli malı kullanmaya özen gösterin. Pahalı olsun bizim olsun.”

BAKMADAN GEÇME!