Metro'dan 'Çorum Mutfağına Güzelleme'

Güncelleme Tarihi:

Metrodan Çorum Mutfağına Güzelleme
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2012 16:24

Metro Toptancı Market bünyesinde faaliyet gösteren Metro Kültür Yayınları 4. kitabı ile raflarda yerini aldı. “Çorum Mutfağına Güzelleme” adını taşıyan yeni kitap, Çorum mutfağının unutulmuş lezzetlerini geçmişten günümüze aktarıyor.

Haberin Devamı

Çorum Valiliği’yle ortak bir çalışmanın ürünü olan kitap, 6 ay süren hazırlık süreci sonunda 14 yazar tarafından Metro Kültür Yayınları Editörü Nilhan Aras’ın editörlüğünde kaleme alındı. Kitap 4 bölümden ve 14 ana metinden oluşuyor. Çorum mutfağı üzerine araştırma yapan herkesin başvuracağı geniş tabanlı bir kaynak olan “Çorum Mutfağına Güzelleme”nin en önemli özelliği ise yaklaşık 175 kaynak kişi ile yapılan görüşmelerin sonucu hazırlanmış olması.

Kitaptaki, Aylin Öney Tan’ın 2010 yılında François Rabelais Üniversitesi (Tours-Fransa)’nde düzenlenen yemek kültürü sempozyumunda sunduğu “Tek Kazanda Mükellef Bir Şölen: İskilip Dolması”, Nihal Kadıoğlu Çevik’in “Keşkek: Buğdayın Kutsandığı Törensel Yemek”, Prof. Dr. Arif Bilgin’in “Sihirli Bitki Kebere” gibi metinleri Çorum mutfağının ana öğelerine örnek oluşturuyor. Kitapta yer alan “Çorum Yöresel Mutfağının Geleneksel Yapısı” gibi konular da yöre mutfağını anlatıyor.

Haberin Devamı

Kitabın son bölümü 150 kaynak kişiden alınan 110 yöresel yemeğin tarifinden oluşuyor. Bu 110 yemek, versiyonlarıyla birlikte 150’yi buluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!