Mensa'nın notu 7.59 oldu

Güncelleme Tarihi:

Mensanın notu 7.59 oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 16:11

Avrupa'nın en büyük kadife kumaş üretim tesislerinden Mensa'nın Kurumsal Yönetim Derecelendirme notunun 7,59 olarak açıklandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Mensa'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sermaye Piyasası Kurulu'nun  yayımladığı “Kurumsal Yönetim İlkeleri” temel alınarak yapılan değerlendirmede,  Mensa'nın kurumsal yönetim derecelendirme notu 7,59 olarak açıklandı. Mensa'nın,  notun belirlenmesinde göz önüne alınan kriterlerden “kamuyu aydınlatma” ve  “şeffaflık” kategorilerinde ise 8,28 puan aldığı belirtildi.

Mensa İcra Kurulu Başkanı Faik Ulutaş, Mensa'nın kurumsal yönetişim  ilkeleriyle yönetilen şeffaf bir kurum olduğunu, alınan yüksek notun da bunu  teyit ettiğini kaydetti.

İMKB'de işlem gören şirketler arasında, kamuyu aydınlatma ve şeffaflık  gibi çok önemli konularda aldıkları yüksek nottan gurur duyduklarını vurgulayan  Ulutaş, “Kurumsallaşma ve yatırımcı hakları konusunda son yıllarda önemli mesafe  katettik. İMKB'de olmanın bütün gereklerini yerine getiriyoruz ve mevzuatlara  uymak konusunda son derece hassasız. Atacağımız adımlarla, Mensa'nın 7,59 olan  puanını daha da yukarılara çıkarmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!