Mensa'nın kurumsal derecelendirme notu yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Mensanın kurumsal derecelendirme notu yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2012 14:30

Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş (Mensa), kurumsal yönetim derecelendirme notunu 7.59’dan 7.75’e yükseltti.

Haberin Devamı

SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri tarafından yapılan değerlendirmede geçen yıla kıyasla kurumsal yönetim ilkelerine uyumunu daha da arttıran Mensa’nın Kamuoyunu Aydınlatma ve Şeffaflık kategorisindeki notu 85,12’ye yükselirken, Menfaat Sahipleri kategorisindeki notu 86.83 olarak belirlendi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Mensa İcra Kurulu Başkanı Faik Ulutaş, kurum olarak her sene gelişimlerini sürdürdüklerini, özellikle de kamuoyunu ve iş ortaklarını doğru ve eksiksiz bilgilendirmeye büyük önem verdiklerini belirtti. Kurumsal yönetim ilkelerini ilk benimseyen ve uygulayan şirketlerden biri olduklarını hatırlatan Ulutaş şöyle devam etti;

“Kurumsal yönetim ve şeffaflık açısından kendisini gönüllü olarak denetleten az sayıdaki şirketten biriyiz. İlk yılın ardından notumuzu bir kademe daha artırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İMKB’de işlem gören şirketler arasında kamuyu aydınlatma ve şeffaflık kategorisindeki en yüksek notlardan birine sahip olduğumuz için büyük gurur duyuyoruz. Sermaye piyasalarına olan inancımızın ve SPK düzenlemelerine uyum konusundaki özenimizin bir göstergesi olan bu notu çok önemsiyor, önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz iyileştirmelerle tüm alanlardaki notlarımızı daha da yükseltmeyi umuyoruz.” dedi.

Haberin Devamı


Adana’da 37 yıl önce kurulan Mensa, 1973-1974 yıllarında yaşanan petrol krizinin ardından İşbankası’na geçmişti. Ulutaş Grubu tarafından 1996 yılında satın alınan Mensa, 2003 yılından sonra yapılan yatırımlarla yıllık 21 milyon metre kumaş kapasitesine kavuşarak Avrupa’nın en büyük kadife üreticisi durumuna geldi. Tam kapasite çalıştığında 2 bin kişiye istihdam sağlayan Mensa'nın piyasa değeri 100 milyon doların üzerinde bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!