Mensa holding oluyor

Güncelleme Tarihi:

Mensa holding oluyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2013 14:10

Temelleri bundan 39 yıl önce atılan Mensa, enerji ve inşaat alanlarına girerek holdingleşiyor.

Haberin Devamı

Şirket, Şubat ayında tamamlanan Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş’nin hisselerinin satın alımının ardından Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş’yi de bünyesine katarak mevcut tekstil faaliyetlerine enerji ve gayrimenkulü de ekledi. Tekstil, enerji ve inşaat sektörlerinde faaliyetlerini iştirakleri üzerinden devam ettirme kararı alan Mensa, maliyet merkezlerini ayrıştırma planı doğrultusunda unvanını da "Mensa Holding A.Ş" olarak değiştirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mensa İcra Kurulu Başkanı Faik Ulutaş, Mensa Holding çatısı altında birden fazla sektörde faaliyet göstereceklerini belirtti. Üç farklı sektörde üç ayrı kurumsal yapıyla faaliyetlerini sürdüreceklerini belirten Ulutaş, Holding şirketlerinin tam konsolidasyon gereğince SPK düzenlemelerine tabi olarak yönetileceğini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

MENSA İNŞAAT 25 MİLYON DOLARA ŞEHİR OTELİ VE KONUT ÜRETECEK

Mensa Holding şirketlerinden Mensa İnşaat’ın, önümüzdeki 3 yılda bir şehir oteli ile birlikte bazı konut projeleri geliştirerek yaklaşık 25 milyon dolarlık projelere dahil olmasının planlandığını belirten Ulutaş, Kayseri ve Adana’daki arazilerin geliştirilmesi projelerinin de değerlendirme aşamasında olduğunu söyledi.

Enerji tarafında 20 milyon dolarlık yatırımı tamamlamak üzere olduklarını belirten Ulutaş, Volt’un 2013 yılının ikinci yarısında tamamen devreye girmesinin planlandığını, grubun kurulu gücünün ilk etapta 35 MW’a yükseltileceğini, yıllık 300 milyon kilowatt elektrik üretebilir kapasiteye kavuşacaklarını ve Volt’un bundan böyle yapacakları her yatırımda itici güçleri olacağını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!