Enflasyon oranı kaç oldu? İşte yeni memur ve emekli maaşını belirleyen aralık ayı enflasyon oranı

Güncelleme Tarihi:

Enflasyon oranı kaç oldu İşte yeni memur ve emekli maaşını belirleyen aralık ayı enflasyon oranı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2021 10:24

Memur, memur emeklisi ile SSK ve Bağ-Kur emeklileri yeni yılda alacakları zam oranı için aralık ayı enflasyonunun açıklanacağı saati bekliyordu. Açıklanan aralık ayı enflasyonuyla birlikte SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklilerinin alacakları zamlarda netleşti. Emekliler, Ocak-Haziran döneminde maaşlarını yüzde 8.36 zamlı alacak. Zamla birlikte ek ödeme de artacak.

Haberin Devamı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Aralık ayında enflasyon yüzde 14.60 olarak gerçekleşti. Böylece tüketici fiyat endeksi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14.6, bir önceki aya göre yüzde 1.25 arttı. 

EN ÇOK ZAMLANAN ÜRÜN GRUPLARI

Bir önceki yılın aynı ayına göre artışın düşük olduğu ana gruplar sırasıyla, yüzde 0.65 ile alkollü içecekler ve tütün, yüzde 5.73 ile haberleşme ve yüzde 6.84 ile eğitim oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın yüksek olduğu ana gruplar ise sırasıyla, yüzde 28.12 ile çeşitli mal ve hizmetler, yüzde 21.12 ile ulaştırma ve yüzde 20.61 ile gıda ve alkolsüz içecekler oldu.

Enflasyon farkı 6 aylık dilimler halinde hesaplanıyor

Toplu sözleşme gereğince enflasyon farkı 6 aylık dilimler halinde hesaplanıyor.

2020'nin ilk 6 ayında enflasyon yüzde 5,75 olmuş, bu nedenle söz konusu dönem için belirlenen yüzde 4 toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı memur maaşlarına yansıtılmıştı.

Haberin Devamı

Zamlı maaşlar ne zaman yatacak?

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri zamlı maaşlarının yanı sıra enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!